Allah Beni Affeder

Allah Beni Affeder Adamın biri Şuayb peygambere: - \"Allah benim bircok gunahımı ve hatamı gorduğu halde beni lutuf ve keremiyle cezalandırmıyor.\" Allah-u Teala Şuayb\'a şoyle vahyetti: - \"O kulum, ben bu kadar gunah ettim de, Allah beni keremiyle cezalandırmıyor, diyor. Ona soyle ki: Ey doğru yolu bırakarak, yanlışa yonelmiş adam! Sen tersini soyluyorsun. Allah seni oylesine imtihan ediyor ve cezalandırıyor ki, senin gunahtan kararmış simsiyah kalbin ve gunahların etkisiyle zincirler icindeki bedenin bunu farkedemiyor. Fakat yine de Benden umidini kesmesin. Bana sığınsın, Bana donsun.\" Şuayb aleyhisselam Allah\'ın kendisine bildirdiği sozleri \"Allah beni cezalandırmıyor\" diyen kimseye soyleyince, o gunahkar kimse de guzel tesir uyandı. Şuayb aleyhisselama sordu: - \"Eğer beni cezalandırıyorsa hani belirtisi?\" Şuayb peygamber: - \"Ya Rabbi! O adam bu soze karşı savunmada bulunuyor ve Senin verdiğin cezayı bilmek istiyor. Cenab-ı Hak buyurdu: - \"Ben settarım, ortucuyum. Fakat işaret soyleyebilirim. Onu beğenmediğimin işareti: O itaat ettiğini sanıyor, oruc tutuyor, namaz kılıyor fakat namazdan, zekattan ve başka ibadetlerin hic birinden zerre kadar zevk almıyor. Yuksek ibadetlerde ve amellerde bulunuyor, fakat zerre kadar mutluluk duymuyor. İtaatlerin mahsul vermesi icin kalbde manevi bir zevk lazımdır.\" Oğutler: * \"Allah affeder\" deyip gunahta ısrar edenler en buyuk yanlış icindedirler. * Demir paslandığı gibi kalbler de kararır. * Kul bir gunah işlediğinde kalbde siyah bir leke oluşur. Tevbe ederse bu leke silinir. Gunahına devam eder ve tevbe etmezse nihayet o siyah noktalar kalbi simsiyah eder. * İbadetin ruhu, ozu, ibadetten zevk almaktır. Eğer alınmıyor ise Allah\'ın beğenmediğini anlayıp hemen tevbe etmelidir.