Meşhur velilerden Habib-i Acemî k.s. zamanında, benzeri gorulmemiş şoyle bir hadise yaşanmıştır: Horasanlı bir adam, evini onbin dirheme satarak, ailesiyle Basra'ya geldi. Oradan hacca gidecekti. Habib-i Acemî'yi buldu ve ondan şoyle bir istekte bulundu:
- Ben eşimle hacca gidiyorum. Şu onbin dirhem parayı al da, Basra'da benim icin uygun bir ev alıver.
Horasanlı ve eşi Mekke'ye doğru yola koyuldu. O gunlerde ise Basra'da muthiş bir kıtlık ve aclık başgosterdi. Habib-i Acemî Hazretleri ise elindeki emanet parayla gıda maddeleri alıp, sahibinin hayrına muhtaclara dağıtmak zorunda kaldı. Adamın rızası olmazsa, parasını geri verecekti.
Horasanlı, hac donuşunde kendisine ev alınıp alınmadığını sordu. Habib-i Acemî dedi ki:
- Rabbimden sana Cennet'te bahceli bir ev alıverdim!
Adam bu durumu eşine haber verdi. Kadın buna memnun oldu, fakat evin tapusunu da istedi. Horasanlı bu isteği iletince, Habib-i Acemî ona şoyle bir senet yazıp eline verdi:
'Bismillah.. Bu senet, Habib'in Horasanlı icin Rabbinden aldığı evin tapusudur. Allahu Teal bu evi Horasanlı'ya verecek ve Habib'i de borcundan kurtaracaktır...'
Bu senedi aldıktan sonra adamcağız ancak kırk gun daha yaşadı. Olmek uzereyken, bu tapu senedinin kefenine konulmasını vasiyet etti. Oyle yaptılar. Bir zaman sonra da kabrinin uzerinde, bir levhaya parlak bir yazıyla yazılmış şoyle bir yazı buldular:
'Habib Ebu Muhammed'in falan Horasanlı icin onbin dirheme aldığı evin beratıdır. Rabbi, Habib'in istediği evi Horasanlı'ya verdi ve Habib'i de borcundan kurtardı.'
Habib Hazretleri bu yazıyı alıp okuyunca, levhayı operek ve ağlayarak dostlarının yanına koştu: 'Bu Rabbimin bana olan beratıdır!' diye sevincini ifade etti.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bir Ev Tapusu
-
13-09-2019, 01:50:25