Belge Getir
Hz Peygamber'in (s.a.v) soyundan gelen yoksul bir kadın kızlarıyla birlikte Semerkand şehrine gocmuştu. Şehre yeni geldikleri icin kimseyi tanımıyorlardı. Once bir mescide gidip dinlendiler.
Anneleri kızlarını mescidde bırakıp yiyecek tedariki icin dışarı cıktı. Şehrin valisine başvurdu. Halini ona arz etti. Peygamber soyundan olduğunu soyledi. Kendilerine bir gecelik erzak vermesini istedi. Adam yardım etmeye yanaşmadığı gibi kendisinin yoksul olduğuna ve Peygamber soyundan geldiğine dair bir belge getirmesini istedi. Seyyide, yabancı biri olduğunu, şehirde kendisini kimsenin tanımadığını, dolayısıyla belge getiremeyeceğini soyleyince, vali kendisinden yuz cevirdi ve bir şey vermedi.
Bundan sonra kadın bir mecusiye uğradı; durumunu ona anlattı. Mecusi ona inanıp sozlerini doğruladı. Kendileriyle ilgilendi, adamlarından biriyle yiyecek ve eşya gonderdi.Onlara kalacakları bir yer tahsis etti.
Bu vali gece ruyasında kıyametin koptuğunu, Resulullah'ın (s.a.v.) yeşil zumrutten buyuk bir koşkun yanı başında Livau'l Hamd sancağının yanında durduğunu gordu. Bu koşkun kime ait olduğunu sordu. Resulullah (s.a.v), tevhid ehli Musluman bir kimseye ait olduğunu soyledi. Vali,
''Ben Allah'ın birliğine inanan bir muslumanım!'' dedi.
Resulullah (s.a.v), Allah'ın birliğine inanan musluman olduğunu ispatlayacak bir belge getir!'' deyince vali şaşkına dondu. Dehşet icinde uyandı.Akşam yaptığından pişman oldu, ağlayıp sacını başını yoldu. Kalkıp o yoksulları aramaya koyuldu. Mecusinin evinde olduklarını oğrenince gidip onları mecusiden istedi, fakat mecusi onları vermedi. Vali;
''Sana bin altın vereyim. Yeter ki onları bana ver'' diye rica edince, mecusi şunları soyledi:
''Ben ve ailem bunların bereketiyle akşam musluman olduk. Senin bu gece gormuş olduğun ruyanın aynısını bende gordum.Resulullah (s.a.v) bana,
''Cennetteki bu koşk senin ve ailenindir!'' buyurdu...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Belge GetirBelge Getir
-
13-09-2019, 01:49:25