Allah Mazlumları Zorbalardan Korur
İbrahim Aleyhisselam'ın bir kıssası vardı. Bir zaman İbrahim Aleyhisselam, eşi Sare validemizle birlikte Mısır'a gider. O devirde Mısır'da Firavunlar hukum surmektedir. Firavun zulumde en zirveye cıkmıştır. Şehrin giriş ve cıkışları kontrol altındadır. Gelen gidenlerin haberleri anında Firavuna bildirilmektedir. Ozellikle kadınlara karşı zaafı olan Firavun, gozune kestirdiği kadını yanında alıkoyuyordu.
Gorevliler Sare validemizi alıp, Firavun'a goturmek isterler. İbrahim Aleyhisselam'a sorarlar:
- Bu kadın senin neyindir?
İbrahim Aleyhisselam:
-Benim kardeşimdir, der.
Sonra da Sare validemizin yanına gidince ona bir acıklama getirir:
-Bugun bana senden sordular, ben de seni kardeşim olarak tanıttım. Sana da sorarlarsa beni yalancı cıkartma. Bu memlekette Allah'a inanan ikimizden başka kimse yok. Seninle eş olmanın yanında aynı zamanda iki din kardeşiyiz. Benim onlara kardeşimdir demem, din kardeşliği acısındadır.
Bekledikleri an geldi, Firavun Sare validemizi istedi. Gorevli adamların eşliğinde Sare validemiz zorla Firavunun huzuruna cıkarıldı.
Anlama ve idrak kapasitesi zayıf ya da fitne cıkarmaya niyetli bir takım insanlar bu hadiseyi değişik yerlere cekmektedirler. Bir peygamber hanımını yabancı bir insana nasıl gonderirmiş? Hadiseyi baştan sonra akıl gozu ile takip edenler, bu olayda en kucuk bir olumsuzluğun olmadığını gorecekler. Hatta gunumuze bircok dersler de cıkarmak mumkundur. Bu olay hadisi şeriflerde şoyle haber verilmektedir. Sare, Firavunun karşısına cıkar.
Hadisi Şerifte Firavun zorba olarak anlatılmaktadır. Zorba Sare'ye yaklaşmak icin oturduğu yerden ayağa kalktı. Sare o sırada zorbadan izin istedi, abdest alıp iki rekÂt namaz kıldı ve şu niyazda bulundu:
"Ya Rabbim!Sana ve gonderdiklerine iman etmişim. Bu ana kadar kocamdan başkasına karşı ırzımı, namusumu korumuş isem, şu kÂfiri uzerime saldırtma, beni ondan koru!"
Firavun da Sare'yı bekliyordu. Namazını kılıp duasını eden Sare validemiz, Firavunun yanına dondu. Firavun kaldığı yerden tekrar yaklaşmaya başladı. Tam o esnada Firavunun ayakları kendini tutmaz oldu, olduğu yere yıkılıp kaldı. Aciz duruma duşen kuş gibi cırpınmaya başladı. Bu durumu goren Sare validemiz endişeye kapıldı, Firavun bu halde olecek olsa, sorumlu onu tutacaklardı. Sare validemiz yine Rabbine yoneldi:
"Ya Rabbim!
Bu olurse, benim uzerime atarlar, onu eski haline getir."
Zorba eski durumuna geldi. Ancak Sare'den de vazgecmemişti. Tekrar Sare validemizin uzerine yurudu. Sare validemiz bu sefer de izin istedi. Namazını kıldı, duasını yaptı ve aynı hadise cereyan etti. Bu olay uc defa tekrarlandı.
Firavun yaşadıkları karşısında dehşete duştu. Adamlarına emirler verdi:
-Bu kadını aldığınız yere goturun. Bana kadın diye getirdiğiniz şeytanın ta kendisidir. Benden uzak olsun, yanına cariyelerimden birini de verin.
Boylece Sare validemiz, Firavunun zulmunden, tecavuzunden korundu. Bir de yardıma mahzar oldu. Sare eşinin yanına gelince:
-Ey İbrahim! Rabbim beni zorbanın şerrinden korudu, bir de şu cariyeyi bize ihsan eyledi, dedi.
Bunlar Mevla'mızın ayetlerindendir, her bir ayette insana bir mesaj vardır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Allah Mazlumları Zorbalardan Korur
-
13-09-2019, 01:48:36