ANNE:Yavrum,yavrum,yavrum gencliğine doyamadan gitti.Ne acelen vardı.Muallanın kızı dururken sen niye acele ettin.Jipini biraz daha yavaş sursen ne olurdu.Yazık oldu yavruma.(Mendille yuzunu siler)
1.KIZ KARDEŞİ :Canım ablam sen buralara duşecek insanmıydın.Şimdi işin yoksa dur o pis toprağın altında.
2.KIZ KARDEŞİRabia) :yeter yeter bu yaptığınız sacmalık,ne zaman gerceği anlayacaksınız,ne zaman bu kufurleriniz sona erecek.Susun susun..Ah abla sen dunyada iken hakkı bulsaydın,keşke sende imanın nuru ile nurlansaydın.Rabbim seni bağışlasın.Cennetine girmeni nasip etsin.(amin)
1.KIZ KARDEŞİ(Pelin) :Of rabia burada da mı fetva vermeye başladın.
KOCASI:Nerdesin Aylin karıcığım,ben sensiz ne yaparım,cocuklarımızı annesiz bıraktın,keşke gitmeseydin bunlar başımıza gelmezdi
(Tabuttan mefta cıkarılır.Hoca telkinde bulunur.)
HOCA: Ey Neriman kızı Ayiln;
Dunyada iken Allahtan başka hicbir ilah yokturMuhammed(s.a.v)onun rasuludur,diye yaptığın şehadeti hatırla hatırla ki sen cennet haktır,cehennem haktır,oldukten sonra dirilmek haktır.Kıyamet hic şuphesiz gelecektir ve Allah kabirlerde onları diriltip cıkaracaktır diye inanmış ve şehadet etmiştir.

Sen rab olarak Allaha,din olarak islama,peygamber olarak Muhammede(s.a.v)
Rehber olarak kur’an-ı kerime kıble olarak kabeye razı olmuş,kardeş olarak mu’minleri secmiştin.Rabbim Allahtır.Ondan başka hicbir ilah yoktur.Sadece ona tevekkul ettim.O buyuk arşın sahibidir demiştir.
:ya abedellahi gul la ilahe illallah)3 defa
gul rabbiyallahu diniyel islamu ve nebiyi muhammedu aleyhi esselatu vesselam)3 defa
rabbe la tezarhu ferdan ve ente hayrul varisin)3 defa.
Mefta kabirde yalnız kalır:
AYLİN(Olu) :Anneciğim,yakın şu ışıkları,Ah burası cok karanlık,yakın hadi ışıkları cok korkuyorum,burası neden urkutucu ve soğuk…ben ben olmuşum.Ah anneciğim,babacığım ben olmuşum.Anne Anne beni yanına al cok uşuyorum.Dunyada ikan neden bana buraların varlığından bahsetmediniz.Nicin oruc tut demediniz,niye tesetturden bahsetmediniz,neden cihadı anlatmadınız.Şimdi,şimdi burası cok soğuk anne,canım yanıyor anne.Ah rabia keşke senin sozlerine kulak verseydim.Bir gun olsun seni dinleseydim.Şimdi burası cok karanlık altımdan taşlar batıyor,dikanler batıyor,kara toprak bedenimi sıkıyor,bocekler,bocekler Allahım anne kurtarın beni bu boğucu karanlık topraktan.Dayanamıyorum,dayanamıyorum. Anne,rabia dar anlarımda yanımdaydın şimdi nerdesin,nerdesiniz?
(MUNKER VE NEKİR MELEĞİ GELİR)
MELEK: Ey mefta soyle rabbin kim?
-Bilmiyorum.
MELEK: Rabbin kim?
-rabbim Allah(c.c)
MELEK: Soyle dinin ne?
-Bilmiyorum
MELEK: Kitabın ne?
-Hic gormedim ki.
MELEK: Peygamberin kim?
-hic duymadım ki.
MELEK: Soyle mefta dunyada iken nicin namaz kılmadın.
-Cocuklarımdan vakit bulamadım.
MELEK: Adem a.s dan da mı cok cocuğun vardı.Onun her sene ikiz cocuğu oluyordu.Ama dininden hicbir taviz vermedi.
-O kadar cok malım mulkum vardı ki,namaz kılmaya fırsat bulamadım.
MELEK: Hz.Suleymandan daha mı cok malın vardı?
-Hemde o kadar cok hastaydım ki derdimden namaz kılamadım.
MELEK: Eyup a.s den daha mı cok dertliydin.Oysaki onun derdi o kadar buyuktu ki vucudunda yara olmayan yer kalmamıştı.Şimdi sen sus ey Mefta
Azaların konuşacak.Soyleyin ey ayaklar bu kul dunyada sizi neyle meşgul etti?
AYAK: Bu kul beni Allahın men ettiği yerlere ve munafıkların bulunduğu mekanlara goturdu.Hic bir hayır meclisinde bulunmadı.
MELEK: Siz soyleyin eller siz hangi halden şikayetcisiniz?
ELLER: Evet ey melek bizde şikayetciyiz.Cunku bu kul haram olan şeylere elini uzattı,Allahın yasak ettiği ellerle tokalaştı.
MELEK: Sen soyle ey dil bu kul seni dunyada iken nasıl kullandı?
DİL: Ey melek bu kulun ağzından hic kotu ve cirkin soz cıkmadı.Fakat hic hicbir iyi sozde soylmedi,
MELEK: Peki sen soyle ey kalp bu kul sana ne yaptı?
KALP: Ey melek bu kul benim icimde hicbir mu’mine karşı kin beslemedi.Hicbir zaman suizan yapmadı.
MELEK: Siz ey gozler bu kuldan şikayetcimisiniz?
GOZLER: Evet ey melek cunku bu kul ona verilen buyuk nimet karşılığında harama bakmaktan cekinmedi.,
MELEK: Ey melekler bunu goturun cehenneme atın.
MEFTA:Hayır durun ne olur,Allah (c.c) aşkına goturmeyin beni o cehennem ateşine,durun,ne olur size yalvarıyorum,bir şans daha istiyorum lutfen,lutfen…
KİPage RankingİKLER: Durun,durun,goturmeyin onu.
MELEK: Siz ne demek istersiniz ey kirpikler?
KİPage RankingİKLER: Evet ey melek bu kul dunyada iken harama baktı,haram yedi,haram olan yerlere gitti.Ama buna rağmen bir gece Allah(c.c)aşkı ile,iman tohumlarının verdiği sevgi ile buyuk bir ictenlikle ağlamıştı.Halbuki Allah teala;Benim icin bir damla gozyaşı dokene cehennem haramdır buyurmuyor mu?Mujde mujde ya kul yuce Allah seni affetti cennetliklerdensin