Dogruluk Payini Bilmiyorum.. Alinti Bir Yazidir.....Ama Allah'in Hikmeti Coktur...
Olay, istanbulun Beyazıt semtinde, Coban cavuş medrese sokağı ile Sumbul Sinan sokağı arasında, kucuk ve şirin bir camide meydana gelmiştir.
Camiyi hayır icin yaptıran Katip Sinan, cevrede sevilen, yardımsever, eli acık bir insan olarak tanınıyordu.Caminin yaptırılmasında buyuk emeği gecmişti.caminin yapımından kısa bir sure sonra olen katip sinin icin, caminin bahcesinde bir mezar yapıldı…Mezar taşının uzerinde olum tarihi yazmıyor…Fakat caminin giriş kapısının uzerinde Katip Sinan Camii Şerifi 1496 yazıldığı gorulur.
Katip Sinan’a da olumunden sonra dinin gerekli kuralları uygunlandı ve konulan tabutunun icinde, caminin girişinin sağ tarafında bulunan mezara defnedildi.
Olaylar Bundan Sonra Başladı…
Gomulduğu gunun gecesi herkesin uyuduğu bir saatte Katip Sinan’ın tabutu mezarından dışarıya doğru yukselerek, caminin kubbesinin kenarına gelip yerleşti… Tabutun uzerindeki onca toprağa rağmen kendiliğinden yukselerek caminin kubbesine yerleşmesi, o yıllarda halkın dehşete kapılmasına neden oldu.
Olayın oğrenilmesinden sonra, bu olaya anlam veremeyen caminin imamı ve cevre sakinleri, tabutu aşağıya indirerek yeniden mezara yerleştirdiler…
Ertesi gun sabah namazı kılmak icin camiye gelenler, gordukleri manzara karşısında hayrete duştuler.Cunku Katip Sinan’ın tabutu tekrar mezarından cıkmış ve caminin kubbesinin yanında durmaktaydı…Olay, icinden cıkılmaz bir hal almaya başladı.Cevre sakinleri endişeliydiler.
Bu endişe icinde tabut indirilerek yeniden mezarına konuldu.Fakat Katip Sinan’ın tabutu yere inmemekte kararlıydı.Ucuncu gecede tekrar yukselerek aynı yere geldi.
Olay karşısında caresiz kalan caminin imamı ve cevre sakinleri, bu işin icinde bir keramet olduğunu duşunduler ve tabutun orada kalmasına karar verdiler ve o gunden beri tabut caminin kubbesinin yanında durmaktadır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Mezar'dan Cıkarak Yukselen Tabut...
-
13-09-2019, 01:26:41