Gitarın Bakımı Nasıl Yapılır
Gitar Temizliği Nasıl Yapılır
Gitarın Bakımı
Gitarın temizliği birkac gunde bir hafif ıslak bez yardımıyla yavaşla silerek ve akordun kacmasını goze alarak tellerin arasından gecirerek ve klavye kısmındaki uzantılara olabildiğince az dokunarak yapılmalıdır...Eğer elektro gitar ise manyetiklere dikkat edilmeli ve ust uc yay tele cok az dokundurmalıdır...Gitarı temizlediğinizde kuru bir bez ile kurulayın...Kısa yoldan kurusun diye gitara sac kurutma makinesi tutmak kesinlikle yanlıştır.Bu durum aksan bozulması ve ses netliği acısından sorun yaratabilir ve teller icin zararlıdır...6-7 ayda bir tel değiştirmek gerekir.Gitarla işiniz bittiğinde mutlaka kılıfa koyulmalısınız.Son perdeye kaybetmemek amaclı pena sıkıştırılmamalıdır.Bu akordu kacırır ve telleri bozar..Gitar nemli ortamlarda ve soğutucu vs. aracların yakınında bırakılmamalıdır..Elektro veya bas gitar kullanıyorsanız amfikilatorlerinizi sudan uzak tutun ve jaklara dikkat edin olabildiğince az katlayın ve olabildiğince dikkatli bağlayın, amfikilatorleri ise kurup acık bırakıp uzun sure calışmasına engel olun onu dinlendirin.15 watt ev ici amfilerin kullanım suresini azaltır...Ozellikle gitarı fazla sarsmayınız.Bu temel işlevi yitirmesi aksan,ton ve akort kaybına yol acar...Bunları uygularsanız klasik gitarınızı 35-40 yıl , elektro gitarınız ise daha cok uzun, bas olarında aynı şekilde ancak akustikler kasalarından dolayı 15 yılda aksanlarını yitirirler... Gitar Bakımı
Merhaba, ben valencia cg 195 calıyorum. Evde kendim uğraşıyorum ve hic bakım yapmadım. Benim 2 sorum olacak
1. Gitarın ic kısmını temizlemek gerekir mi?
2. Gitarımda ozellikle ilk 5 perdede calarken sesler birbiri icine giriyor, yani boğuk bir ses cıkıyor. Bunu gidermenin bir yolu var mı?
Not: Gitar 4 senedir benle ama ciddi bir şekilde calışmaya şimdi başladım.
Gitar Bakımı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
-
13-09-2019, 01:24:37