Sinop’ta yaşayan 50 yaşındaki Veli Gor, metruk olan Mertoğlu İlkoğretim Okulu binasında kendi okuduğu sınıfını, Milli Eğitimden kiralayarak mantar yetiştirmeye başladı. Mantar yetiştirebilmek amacıyla yaptığı araştırmalar sonucu okulun bir sınıfında istiridye mantarını laboratuvar ortamı oluşturdu. Veli Gor, kucukken ilkokulu okuduğu okuldaki sınıfta 3 yıldır istiridye mantarı yetiştiriyor.
"RADYASYON, KİMYASAL HİCBİR ŞEY YOK"
Konu ile ilgili acıklamalarda bulunan Veli Gor, "Takriben 12 yıldır mantar yetiştiriyorum. Daha once kultur mantarı yetiştiriyordum. Son zamanlarda saman olaylarından dolayı bayağı bir fiyat artışı oldu. İstiridye mantarına dondum. 3 yıldır da istiridye mantarı ile uğraşıyorum. İstiridye mantarının her şeyini ben yapıyorum. Yani sıfırdan tamamlana kadar ben yapıyorum. Son model teknoloji kullanmıyorum. Cunku kullanan cok yeri goruyorum. Ama kaliteli olmuyor. Alan da hic kimseyi gormedim. Burada tamamen bilgi gerekiyor. Şimdiki sistemde, devletin vermiş olduğu teşvik var. Sera kuruyorlar. Bir koşeye otomatik cihazları kuruyorlar. Ama bu yeterli olmuyor. Adam kapıyı kapatıyor gidiyor. Benim her şeyim otomatik diyor. Ben aşağı yukarı 24 saat kontrol altında tutuyorum. Kalite olarak cok iddialıyım. Bu mantarlar icin teşekkur belgesi aldım. Mantarın kaliteli olduğuna dair bana Ankara’dan yazı geldi. Radyasyon, kimyasal hicbir şey yok. Bu tamamen kendi buluşum. Yaklaşık 3 yıldır randımanlı calışıyorum. Ondan once 3 yıl da kultur mantarının yanında istiridye mantarı ile uğraştım. Kaynatma sistemini yaptım. Cok yontemler denedim. Ama şu an ki yapmış olduğum sistem en ideal sistem. Mantar kaliteli ve lezzetli. Tamamen doğal" dedi.
Gazeteler