Bir gun, Musa (a.s) yolda giderken bir ihtiyar gordu. İhtiyarlığın.dan beli bukulmuş beline kemer bağlamış, onunde bir ateşe ibadet ediyordu.
Musa (a.s):
-Kac seneden beri bu ateşe ibadet ediyorsun? diye sordu.
İhtiyar:
-Dortyuz doksan senedir,. diye ce*vap verdi.
Musa (a.s):
-Ey ihtiyar! Bu ateşe ibadete tovbe edip Meliki Cebbar TeÂla Hazretlerine kulluğa don,buyurduklarında . O ateşperest;
-Ya Musa! Allah Tealaya donsem beni kabul eder mi? dedi.
Hazreti Musa:
«Evet! kabul eder; Rabbul Alemiyn Erhamurrahımiyndir, buyurması uzerine ihtiyar:
-Ya Musa! Allah kendinden kacanları lutuf ve keremiyle kabul edecekse benim uzerime İslamı arz eyle!» dedi. Musa (a.s) arz etmesiyle iman etti.
Kendisine, İslam ferahlığıyla olum geldi ve bek alemine goctu. Musa (a.s) techiz ve tekfinini yaptıktan soma durup: «Ya ilahi! Senin bu kuluna bir tevhid kelimesiyle muamele edeceğini bana bildirmeni istiyorum» dedi. Hemen Cebrail (a.s) teşrif buyurup:
-Ya Musa Rabbin sana selam eder ve buyururki ki: «Bilmez misin ki, La ilahe illaIlah Musa resulullah demesiyle bizim ile sulh yapan kimseyi Ben Azimuşşan cennete yaklaştırıp cennet elbiselerinden giydiririm» buyurdu.
Musa kavmi ne bu kıssayı haber verdi. Kavmi: « La ilahe illaIlah Musa resulullah» sozunun harflerini saydılar yirmi dort harf idi. Bu durumda herbir harf icin o ihtiyarın yiı:ım bir senelik gunahını Allah TeÂl mağfifiret buyurmuş oldu dediler.
Kaynak: Mekaasıdu't Talibiyn, M.Raif Efendi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz.Musa a.s. ile ateşperest
-
13-09-2019, 01:22:36