Zamanın birinde mandıracılıkla uğraşan zengin bir iş adamı varmış.
Zengin olduğu kadarda cok merhametli son derece comertmiş,bunun bu halini bilen arkadaşları yanına gelerek,_efendim filanca yerde bir fakir vardır,bir kulubede yaşar,fakirdir oyle fakirki muhtac durumdadır,acizligini dahi anlatmaz kimselere,lutfetsenizde o na bir yardım yapsanız.? Hayır sever iş adamı duşunmeden ,gidin mandıradan iki koyun alıp verin der.vasıta olan kişiler goturur verirler,ve gelip efendim,sizin icin hayır dualar yaptı Allah razı olsun dedi.
Bunu duyan ,hayırsever goturun ,dort koyun verin der .verirler.tekrar gelip efendim sizin icin gene bolca hayır dualar yaptı ,Allah razı olsun dedi.
Aynı zamanda ihlas sahibi olan ,iş adamı koyunların sayısını cift,cift,artırarak,goturun sekiz koyun verin der.ve o kişi gene ,Allah razı olsun der .elciye zeval olmaz ,diyen vesile olan kişiler durumu isah ederler.ertesi sene cift,cift verim vermesiyle
birlikte,bir suru surusu olur .ama hala her Allah razı olsun dedikce ,koyun sayısı cift ,cift artılıyordu. aradan uc sene gecmiş,suru sayısı 400 e ulaşmıştı.artık o da bir iş adamı olma yolunda ilerliyordu,vesile olan kişilere donerek,o kişiye selam soyleyin,fakir idim zengin oldum ,hatırı sayılır kişiler arasına girdim ,ben ne idim ne oldum,Allah bereket versin der .ve gelip efendim sizin icin gene hayır dualar yaptı,Allah bereket versin dedi derler .Bunu duyan hayır sever Tamam yardımı kesin artık , Allah razı olursa bereketini icinde verecektir der.