İmam Sadık (a.s) şoyle buyuruyor:
“Sa’d bin Muaz’ın olum haberini Resulullah (s.a.v)’e verdiklerinde, Hazret kalkıp ashabıyla birlikte onun evine gittiler. Resulullah’ın emri ile Sa’d’a gusul verdiler. Gusul işlemi bitinceye kadar Hazret kapı onunde ayakta bekledi. Gusul, henut ve kefenleme işleminden sonra onu bir tabuta bırakıp defnetmek icin kabristana goturduler.

Cenazeyi teşyi ederken Hz. Resulullah (s.a.v) ayak yalın ve abasız olarak hareket ediyordu, kabrin yakınına ulaşana dek bazen tabutun sağ bazen de sol tarafını tutuyordu. Hz. Resulullah (s.a.v)’ın bizzat kendisi kabrin icine girip cenazeyi kabre bıraktı; taş, tuğla ve diğer şeylerin getirilmesini emretti. Bizzat kendisi iyice cenazenin uzerini kapatıyor ve: “Ben onun yakında curuyeceğini biliyorum; ama Allah, kulu bir iş yaptığında onu sağlam yapmasını sever” buyuruyordu. Daha sonra mubarek elleriyle onun uzerine toprak dokup, guzelce mezarını duzlediler.

Bu esnada Sa’d’ın annesi kabrin kenarına gelerek: “Ey Sa’d ! Cennet sana kutlu olsun” dedi.
Hz. Resulullah (s.a.v) bu sozu ondan duyar duymaz şoyle buyurdular ki: “Ey Sa’d’ın annesi! Sus! Allah’tan taraf bu kadar kesin ve yakin ile konuşma. Şimdi Sa’d kabir azabına ducar olmuştur ve bundan dolayı eziyet gormektedir.”

Daha sonra Hazret orada bulunanlarla birlikte mezarlığı terkedip, geri donduler. Bu arada halk Hazret’e: “Ya Resulullah ! Sa’d icin yaptığın işleri, şimdiye kadar hic kimseye yaptığını gormedik. Ayak yalın, abasız onun cenazesini teşyi ettiniz; tabutun bazen sağ bazen de sol tarafından tutuyordunuz !” dediler.

Hz. Resulullah (s.a.v) onlara:
“Melekler de abasız ve ayakkabısız idiler; ben de onlara uydum” cevabını verdi. Halk: “Bazen tabutun sağından, bazen de solundan tutuyordunuz” dediler. Hazret: “Elim Cebrail’in elinde olduğundan dolayı o tabutun neresinden tutuyorduysa, ben de o tarafından tutuyordum” buyurdu.

Halk bu sozleri duyunca:
“Ya Resulullah ! Sa’d’ın cenazesine gusul verilmesini emrettiniz, bizzat kendiniz ona namaz kıldınız, mubarek ellerinizle onu kabre bıraktınız, kabri kendi elinizle duzelttiniz, butun bunlara rağmen, yine de: “Kabir Sa’d’ı sıktı” buyurdunuz.

Hz. Resulullah (s.a.v) cevaben: “Evet, kabir azabına ducar oldu. Cunku o, evinde kotu ahlaklı idi, kabir azabı bundan dolayı idi” buyurdular.