-Kahvedeki sohbet bitti. Adap yapmak icin sıraya girdik. Herşey sunnete uygundu. Adabımızı yaptık , sıra olum rabıtasına geldi. ALLAH cc. Kulli nefsin zeigatul mevt .. Her canlı olumu tadacaktır ayeti celilesi aklıma geldi. Peygamber efendimizin olum hakkındaki hadisleri ve diğer peygamberlerin Allaha vasıl olduklarında; mesela Musa a.s. ın :
-ya Musa ! olumu nasıl buldun ?
- Ya Rabbi .. tava icerisine duşmuş bir kuş misali , ucmak ister ucamaz ,olmek ister olemez , aynen boyle yaşadım.
İbrahim halilullaha;
- Ya halilim Olumu nasıl buldun
-Ya rabbi .. bir iğnenin deliğinden canımın cekildiğini hissettim...
peygamberler boyle olum acısı cekmişse ALLAH rasulu 300 kılıc darbesi demişse benim halim nice olur...
Beni bir korku sardı .. Binlerce istiğfarla adabımı yapıp yattım. İnşaAllah devam edeceğim...
Aklıma gelmişken bir sofinin olumunu anlatayım..
Elhamdulillah mujdelerle dolu bir olum. Gorev yaptığım beldede ummi bir sofi vardı. Okuması yazması yoktu. Olumunden 6 ay once Menzile gidip intisab etmişti. Fatihayı biz oğrettik. Namaz kılmasını bilmiyordu.. biz oğrettik. Bu sofi 65-70 yaşları arasındaydı. 3-5 ay hatmemize devam etti. Birgun haber geldi, Mehmet amca sekaret olmuş. Once doktora goturmuşler , tansiyonun sıfır olduğu artık hayat belirtilerinin kalmadığı goturun son nefeslerini evinde versin demiş...
Bize haber verdiler. Vardığımda herkesle ilgisini kesmişti. Yasin-i Şerif okuduk. Efendimize ve sadatlara hediye ettik. Tıbbın olu dediği insanla 6.5 saat konuştuk. Elleriyle havadan bir şey almaya calışıyordu, biliyordukki son anda insanın konuşması imanının halavetidir. Ve insan makamını gormeden olmez. Dedimki Mehmet amca ne goruyorsun...
- Hocam sen gormuyormusun ?
-Benim gozum kor kulağım sağır.. sen gorduklerini anlat.. Kimler var kimler yok . ?
-Hocam sadatların hepsi burda ..
-Kim burda ?
Hepsini saymaya başladı.. Seyda hz lerinden bahsetmedi.
-Dedim mehmet amca seyda hz. leri nerde ?
-Dedi hocam seyda hz leri sadatları getirdi.
-Başka ne var ne yok ?
-Kapı dışında uzun kulaklar var. Onlarda girmek istiyor ama sadatlar musade etmiyor..
-Onlar kimdir ? Seydaya sor dedim...
-Hocam onlar şeytanmış.. imanımı calmaya gelmişler.. seyda hz. leri musade etmiyor. İnşaAllah imanlı oleceğim...

Bu arada ailesi baba baba diyerek seslendiler.. hic birisine tepki vermedi. Sadece bizimle meşguldu... Bu bize sadatın bir ikramıydı. Birara gozunu karşıya dikti.
-Dedim kurban ne goruyorsun.
-Hocam şimdi şu anda cennetteki makamımı gosteriyorlar. Huriymiş.. bana işaret etmekte..
Şu hadisi şerif aklıma geldi. Kişi makamını gormeden olmez.. Hamdettim. Murşidin son anda sofisine yardımının ne kadar buyuk olduğunu anladım. Daha anlatacak cok mesele var fakat kısa kesiyorum. Mehmet amca elini uzattı bir kitap acıyormuş gibi yaptı. Sordum..
-Şimdi ne yapıyorsun.
-Kuran okuyorum dedi.
-Nereyi okuyorsun ?
-Yasin suresini okuyorum.
-Mehmet amca sen okuma yazma bilmezsin .. Nasıl okuyorsun.. ?
-Hocam seyda hz. leri soyluyor ben okuyorum..
Tıppın olu dediği mehmet amca tam 3.5 saat Kuran okudu hafız efendiler gibi. Bu işe cok şaşdım ve Murşidi Kamil in ne kadar tasarruf ehli olduğunu olum halinde sofisine himmet ettiğini aynel yakin olarak gordum. Allah'a olan teslimiyetim Rasulullaha ve onun varsileri Ehlullaha olan muhabbetim binlerce kat artmış oldu....

Alıntı.