Adamın birine hanımı balık almasını soyluyor. O da pazara gidip balık alıyor. O sırada bir cocuk yaklaşıp:
- Amca ver onu ben gotureyim, diyor.
Veriyor. Beraberce adamın evine doğru yola cıkıyorlar. Yolda ikindi ezanı okunuyor. Cocuk, beraberce namazlarını mescidde kılmalarını teklif ediyor. Adamla beraber ikindi namazlarını kılıyorlar. Beraberce eve geliyorlar. Adam karısına:
- Bu cocuk, balıkları taşımak istedi, ben de "Peki" dedim. Beraberce geldik, diye durumu anlatıyor. Karısı:
- Belki cocukcağızın canı istemiştir. Pişireyim de beraberce yeyin, diyor.
Cocuk, balığı eve bıraktıktan sonra gitmek istediyse de, balığın pişmesini beklemesini ve biraz yemesini soyluyorlar. Cocuk oruclu olduğunu soyluyor. Bunun uzerine:
- O halde bekle de iftarı bizde yapalım, diyorlar. Bekliyor, beraberce iftar yapıyorlar. Beraberce yatsı namazını kılmak icin yine mescide gidiyorlar. Dondukten sonra, "Bu gece bizde kal" diye teklif edince, cocuk bunu da kabul ediyor. Bir odada onu yatırıyorlar. Diğer odada da kendileri yatıyorlar. Diğer bir odalarında da felcli olan kızları yatmaktadır. Gece yarısı yattıkları odanın kapısı vuruluyor. Adam "Kim o?" diyence, kızı "Baba benim" diye cevap veriyor. Bunun uzerine şaşıran baba:
- Kızım sen nasıl geldin? diye soruyor. Cunku felcli kızın oraya kadar gelmesi mumkun değildir. Kız dışardan:
- Baba kapıyı ac da anlatayım, diyor. Ve şunları anlatıyor:
- Ben geceleyin, "YÂ Rabbi bu misafirimiz hurmetine bana şifa ver" diye dua ettim. Allah benim hastalığımı alıverdi ve ayağa kalktım. Yurur oldum. Bunun uzerine misafirimize teşekkur etmek icin yanına varayım dedim. Fakat baktım ki, gitmiş.
Kızın babası bu acÂib hadiseyi buyuk evliyalardan MÂruf Kerhî Hazretleri'ne anlattıktan sonra:
- Boyle kucuk cocuklardan da evliya olur mu? diye soruyor. O mubarek Allah dostu:
- Evet, evliyanın buyuğu de kucuğu de olur, cevabını veriyor.
815 yılında Bağdat'ta vefat eden MÂğruf Kerhî Hazretlerinin kabri Dicle kenarındadır. Zamanımızda da hÂl bir ziyaret mahallidir. Allah şefaatlerinden bizleri mahrum etmesin. (KaddesallÂhu sirrahul aziz)
-
13-09-2019, 01:08:55