Antalya Serik Kaymakamı Ahmet Umit, 2011 yılında 9 bin 438 ciftciye 10 milyon 343 bin 855 TL hibe desteklemesi yapıldığını belirtti.
Kaymakam Umit, yapılan bir program cercevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlce Muduru Mustafa Comezoğlu ve bir grup ziraat muhendisi ile birlikte ilce ve cevresinde uretim yapan tesisleri gezdi.
2011 yılı bitkisel uretim desteklemelerinde başı kutlu pamuk primi desteklemesi cektiğini belirten Kaymakam Umit, “2011 yılında 797 pamuk ureticimize 13 bin 500 ton pamuk icin 5 milyon 802 bin 186 TL. hibe desteklemesi yapılmıştır. 2010 yılına gore pamuk desteğine muracaat eden ciftci sayısında yuzde 29, destek miktarında ise yuzde 36 artış olmuştur. Son 3 yıl icerisinde sertifikalı fidan desteklemeleri kapsamında 4027 meyve bahcesi tesis ettirilmiştir. 202 bin 988 adet fidan ekimi gercekleştirilmiş ve toplam 568 bin 514 TL hibe desteklemesi de yapılmıştır.” dedi.
Kaymakam Umit ve beraberindeki heyet, Turkiye´de ilk olarak Serik´te kurulan kesme Orkide cicek tesislerini gezdi ve incelemelerde bulundu. Orkide cicekciliğin firma yetkilisi Dr. Adnan Ozcelik, orkide uretimi ile ilgili Kaymakam Ahmet Umit´e bilgi verdi. Ardından 170 bin m2 arazi uzerine kurulan merkezi Hollanda´da bulunan Rijkzwaan Tarım Ltd. Şti.´ne ait tohum ıslah uretim tesislerinde incelemede bulunan Umit, burada yetkililerden calışmalar hakkında bilgi aldı.
http://www.haberayna.com/haber/diger...tegi-aldi.html
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Serikli uretici 10 milyon 343 bin 855 TL hibe desteği aldı