Oyunlar
Skecler
Tiyatrolar
Beş parasız
Beş parasız oyunu
Beş parasız skeci
Beş parasız tiyatrosu
Beş Parasız
OYUNCU KADROSU: 1. Derya ( Kız ) 2. Selim ( Erkek ) 3. Garson ( Erkek )
DEKOR: Olay bir kafede gecmektedir. Masa, sandalye ve kafede bulunan başka eşyalar.
(Oyun Selim ile Deryanın yorulmuş bir halde sahneye girişiyle başlar.)
Derya:_ Hayatım saatlerdir yuruyoruz, artık biraz duralım. Bi şeyler yiyelim ya, acıktım ben.
Selim :_ Olur mu hayatım. Bak şu blokları gecince sahile inicez. Orada boyle cıtır cıtır simitleri yerken dinleniriz.
Taş sektiririz, martıları seyrederiz.
Derya:_ Selim bak bir haftadır cıkıyoruz. Her buluşmamızda simit yiyoruz, martıları seyrediyoruz, taş sektiriyoruz.
Cay bile icmedik daha. Bana bak Selim, babam fabrikator derken yalan mı soyledin yoksa?
Selim :_ Ne alakası var Derya. Babam da var param da(Kendi kendine konuşur.) Gerci param yol parası kadar amaDerya:_ Bir şey mi dedin?Selim :_ Hayır sevgilim. Şimdi burada bizi kazıklarlar.Biliyorsun ben boyle şeylere sinir oluyorum.
Derya:_ Ben gidiyorum Selim. İster gelir benimle oturursun, ister sahile gider simidini yersin, martılarını seyreder, taşını sektirirsin.
Selim :_ Tamam sevgilim tamam sakin ol.Gidelim, buyrun.( İkisi de kafede bir masaya otururlar.)
Selim :_ Ne kasvetli yer burası Derya ya! Gidelim hadi gidelim.
Derya:_ Ay sacmalama Selim daha yeni geldik oturalım bi şeyler yiyelim, icelim ya!
Selim :_ Tamam Derya tamam oturalım. Ama bi şeyler yiyip icme kısmını gecelim lutfen. Hem kalbim de var. Tansiyonum da duşer gibi oldu. Tertemiz havaya cıkalım. Hem taş sektiririz. Martıları da seyrederiz.
Derya:_ Selim yakıcam ama martılarını senin tek tek. Senin kan şekerin duşmuş, ben sana tatlı ısmarlarım olur biter. Gaarsooon
Selim :_ Hayır Derya hayır. Zaten şekerim de var. Tatlı falan dedin icim bi hoş oldu yani. Hadi gidelim.
( Garson gelir.)
Garson:_ Tam yerine geldiniz beyefendi. Diyabet hastaları icin hazırladığımız menuyu takdim edebilir miyim?
Selim :_ Hayır edemezsiniz kardeşim. Biz duşunduk, kalkalım.
Garson:_Tatlı menumuzu sayayım. Tatlıları acın lutfen.Baklava, kazandibi, keşkul, krem şkola, tremisu, hanım gobeği.
Derya:_ Ah bravo.
Garson:_ Tersten de sayabilirim.
Derya:_ Ben kazandibi alıcam.
Garson:_ Kazandibi, hemen yazıyorum efendim.
Selim :_ (Kağıda bakar.) Kazandibi
Garson:_ 12.5 YTL. Dondurma olsun mu ? 17.5 YTL.
Derya:_ Ah tabi kiEh sen ne diyorsun aşkım?
Selim :_ (Kendi kendine) Bu hesabı odeyemezsem yerin dibine giricem valla.
Garson:_ Evet kazandibi(Getirir masaya koyar.)
Selim :_ Olamaz, bu tatlı yanık. Yanmış, dibi tutmuş bunun. Kazanın dibini napıcaksın? Kanser olursun. Zararlı. Goturun bunu kardeşim. Yapmayın boyle şeyler.
Derya:_ Selim, adı ustunde kazandibi. O zaman prof. Yiycem tamam mı?
Selim :_ Pro mu? Daha adını bile bilmiyorum. Sen bir de yemeyi duşunuyorsun.
Derya:_ Pro diyorum Selim pro tamam mı
Selim :_ Oldu canım. Elin garsonu.. diyemiyorum diye benimle dalga gecsin.
Derya:_ Ben soylerim Selim tamam mı?Ay cekemem valla. Gaarsooon(Garson gelir.)
Garson:_ Karar verdiniz mi efendim.
Selim :_ Garson demedi, bu son dedi son. Bi daha buraya gelmiycekmiş.
Garson:_ Af edersiniz bi terbiyesizliğimizi mi gordunuz. Yoksa once tatlıları getirdiğimim icin mi kızdınız. Size, ozel bir menumuzu tavsiye edebilir miyim? Ozellikle komurde pişmiş doner.
Selim :_ İstemiyoruz kardeşim al tavsiyeni başına cal.
Derya:_ Ay garson bey doğru soyluyor. Neden doner yemiyoruz hayatım?
Garson:_Duydunuz mu?
Selim :_ Bak şimdi devrim dondu Derya. Hamzacım istemiyoruz doner moner.
Derya:_ Ay buranın iskenderi de iyi oluyormuş hayatım. İskender istiyorum, İskender, İskender.
Selim :_ Garsoncum sizde İskender kalmadı diy mi? Hay Allah kalmamış, kalmamış.
Garson:_ İskenderimiz mevcut, hem de bol yoğurtlu. Yazıyım mı?
Derya:_ Yazın.
Selim :_ Yazma Hazma!
Derya:_ Yaz Hazma!
Selim :_ Yazma!
Garson:_ (Sinirlenir.) Biftek tavsiye edebilir miyim?
Derya:_ Peki o zaman biftek olsun.
Selim :_ Aşkım ne bifteği ya, kolesterol yapar biftek miftek.
Derya:_ Ay benim kolesterol sorunum mu var Selim.
Selim :_ Ama bu gidişle olucak. Hani sen rejimdeydin hayatım.
Derya:_ Rejime yarın başlıycam. Bugun doya doya yemek istiyorum.
Selim :_ Doya doya mı? Ben de doya doya ağlamak istiyorum.Hem yaz geldi bak elbiselerin de uzerine olmıycak sonra.
Derya:_ Ay haklısın galiba. En iyisi hepsinden az az yemek.
Garson:_ Hepsinden az az dediniz aklıma bi şey geldi. Ortaya karışık ızgaraya ne dersiniz?
Selim :_ Etme kardeşim etme. Sen de et met yeme Derya. Kim bilir hangi eti kullanıyorlar.
Derya:_ Nasıl yani Selim et met yeme. Sacmalama.
Selim :_ Deli dana falan olursun.
Derya:_ Selim ya deli dana mı kaldı?
Selim :_ Niye Derya, deli danalar psikolojik tedavi mi gordu?
Derya:_ Cok esprilisin Selim ha ha ha
Garson:_ Bence siz biraz duşunun. (Gider.)
Selim :_ (Kendi kendine) Ulan butun bulaşıkları yıkatıcak bana.
Derya:_ Bi şeymi dedin hayatım.
Selim :_ Derya bi şey dikkatimi cekti. Sen hic ortalıkta kedi gordun mu?
Derya:_ Gormedim, ne alakası var şimdi?
Selim :_ Hıhğt hıhğt. Karışık ızgara, cız bız cız bız. Yazık kediciklere diy mi kalk gidelim aşkım.
Derya:_ Ay ay şimdi o kedileri ızgara mı yapıyorlar. Ama benim karnım ac, beyaz et yiyelim o zaman.
Selim :_ Tavuklar hormoınlu derya. Sonra bıyıkların cıkar. Hadi gidelim canım.
Derya:_ Ay iğrenc. Ya hic olmazsa bi şeyler icseydik aşkım. Kapucino icseydik.
Selim :_ (Kağıda bakar.) Kapucino mu? 9 YTL.
Derya:_ O zaman ekspres olsun.
Selim :_ O da 9.5 YTL.
Derya:_ Vazgectim şarap olsun.
Selim :_ (Şaşırır.) 25 YTL mi? (Fenalık gecirir.) Su su Derya su.
Derya:_ Ay buraya kadar geldik su mu icicez Selim ya. Ben yokum.(Selim iyice fenalaşır, yere duşer.)
Derya:_ Aşkım iyi misin? Ay garson bi bardak su getirir misin. Gidiyoruz tamam mı hayatım?
Selim :_ Gidiyor muyuz Derya, gidiyor muyuz? Taş sektiririz Derya.
Derya:_ Hayatım taş sektiricez, simit yicez tamam mı? Kapalı alan sana yaramıyor.
Selim :_ Hesap ne garson?
Garson:_ Ne hesabı efendim? Siz bizim yuz bininci muşterimizsiniz Her şey bizim ikramımızdı. Ama siz sadece su ictiniz.
Selim :_ Şimdi her şey sizin ikramınız mı? Beni deniz kenarına gotur Derya, taş sektirelim Deryaaaa!..
Beş Parasız
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
-
13-09-2019, 01:07:29