Oyunlar
Tiyatrolar
Skecler
Kaybolan Silah Skeci
Kaybolan Silah Oyunu
Kaybolan Silah Tyatrosu

Kaybolan Silah Skeci

PAŞA: Firdevs Bacı!
FİRDEVS BACI: Buyrun efendim.
PAŞA: Herkese soyle, saat 10´da salonda hazır bulunsunlar!
FİRDEVS BACI: Baş ustune efendim.
PAŞA: Unutma cok onemli!
FİRDEVS BACI: Unutmam efendim.
(Ev halkı gelir)
PAŞA: Oturun, ayakta kalmayın. Şimdi beni iyi dinleyin. Hepimiz bir tabancam olduğunu bilirsiniz. Her zaman cekmecemde durur.
EV HALKI: Biliyoruz Paşa Hazretleri!
PAŞA: Bu sabah tutun tabakamı almak istediğimde tabancam yerinde yoktu. Ev boş kalmadığına gore ve hırsız giremeyeceğine gore mutlaka biriniz aldınız.
EV HALKI: Estağfirullah paşa hazretleri!
PAŞA: Susun! Bu evden ve sizden ben sorumluyum. Bir cahillik etmenizden korkuyorum. Ben sağ oldukca kimse kılınıza bile dokunamaz. Allah buyuktur. Bu gunler de gecer. Karanlık gecelerin sabahı yakındır.
EV HALKI: İnşallah paşa hazretleri!
PAŞA: Zeynel Cavuş sen mi aldın?
ZEYNEL CVŞ.: Paşam, eski bir asker olarak hemen belirteyim ki, eğer tabancayı ben almış olsaydım, hic cekinmeden soylerdim.
PAŞA: Ya sen Firdevs bacı, sakın sen almış olmayasın?
FİRDEVS BACI: Niye alayım ki paşam?
PAŞA: Hemen alınma oyle! Hani demez miydin “Bu duşman askerlerini bir kaşık suda boğasım geliyor. Bunların ne işi var vatanımızda? diye?
FİRDEVS BACI: Paşam, paşam, elbette olduresim geliyor. Eğer iş bana kadar duşerse cephedeki nişanlımdan geri kalmam.Fakat yemin ederim ki ben almadım.
PAŞA: Peki, peki sana inanıyorum. Sen işinin başına donebilirsin.Bırak ağlamayı! Betul kızım, bak gelinimsin.Şehit kocanın hatırı icin doğruyu soyle.Sen mi aldın tabancayı?
BETUL: Paşa Hazretleri, hani gecen akşam kapı calınmıştı ya
PAŞA: Evet.
BETUL: Duşman subayları kapıya dayanmıştı ya
PAŞA: Eee
BETUL: Konağı boşaltmamızı istemişlerdi hani
PAŞA: İyi ama daha sonra vaz gecmişlerdi.
BETUL: Biliyorum. Ama ben sokaklarımızı pis cizmeleriyle kirleten duşmanların evimize goz dikmeleri yuzunden ustlerine butun kurşunları boşaltmayı duşunmuştum.
PAŞA: Ve bunun icin aldm silahı oyle mi?
BETUL: Hayır Paşa hazretleri! Alacaktım ama yerinde yoktu.Benden once birisi almış.
PAŞA: Allah aşkına kim aldı oyleyse?Kızlarım, sadece siz kaldınız.Hadi getirin şu silahı!
KIZLAR: Biz mi?
PAŞA: Tabii ki siz.Başka kim kaldı?Hadi utanmayın, inanın affedeceğim.
BUYUK KIZ: Fakat baba ben almadım. KUCUK KIZ: Ben de!
PAŞA: Tepemi attırmayın.Guzellikle getirin şunu cabuk!
KIZLAR: Seni nasıl inandırabiliriz?
PAŞA: Tabancayı getirmekle
KIZLAR: Ama biz almadık ki
PAŞA: Hanım, ne dersin sen bu işe?