Bakanlığın `İki Dil Bir Bavul`a verdiği `muzik` odulu cok şaşırttı; zira filmde muzik yok!
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından duzenlenen `1. İlk Yonetmen Uluslararası Film Festivali`nde muziği olmayan `İki Dil, Bir Bavul` en iyi muzik odulunu kazandı.
Yonetmenliğini Orhan Eskikoy ile Ozgur Doğan`ın yaptığı, Urfa`nın Demirci Koyu`ne atanan Denizlili oğretmen Emre Aydın`ın, Kurt cocuklarla gecirdiği bir seneyi anlatan `İki Dil Bir Bavul`, sene boyunca cok sayıda odul toplamıştı.
Eskikoy ve Doğan; Adana`da Yılmaz Guney ve SİYAD odullerine, Saraybosna`da `EDN Talent`a, Abu Dabi`de en iyi Ortadoğu belgeseli odulune, Antalya`da en iyi ilk film Altın Portakal`ına layık gorulmuştu. Ama şuphesiz hicbiri, ikiliyi son aldıkları odul kadar şaşırtmadı.
Radikal Gazetesi`nden Bahar Cuhadar`ın haberine gore; `İki Dil Bir Bavul`, son olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından duzenlenen `1. İlk Yonetmen Uluslararası Film Festivali`nde `en iyi muzik` odulunu kazandı. Plaket, yonetmenlere postalandı. Her şey iyi hoştu, ama ortada bir tuhaflık vardı; zira `İki Dil Bir Bavul`da muzik kullanımı yok!
Olan biteni Ozgur Doğan`dan dinliyoruz; `Aralık başında Bayındırlık Bakanlığı`ndan aradılar, bir festival duzenlediklerini soyleyip ve bizden juriye sunmak uzere filmin DVD`sini istediler. Bir sure ses seda cıkmadı. Daha sonra bakanlıktan bir sekreter aradı, `Size bakanlıktan bir şey yollayacağız, adres verir misiniz?` dediler. Odul plaketini gonderdiler, `en iyi muzik odulu` vermişler, filmimize. Filmimizde hic muzik yok. Bakanlığı aradım, kimseye ulaşamadım. Cok şaşırdık. İmkansızı başardık ve hic muzik kullanmadan en iyi muzik odulu aldık!` Şaka gibi!
SkyTurk Bakanlıktan şaka gibi odul!
Filmi izledim sadece ''Dunyanın butun ciceklerini'' getirin diye bir turku o kadar.. Bakanlıktan şaka gibi odul!
BakanLıqın fiLmLe cok iLqiLi oLduqu beLLi

Gercekten saka gibi odul