Asrın Doktoru

[/SIZE]Ben cok zengin bir iş adamının tek cocuğu olarak dunyaya geldim. İhtiyac adına, hicbir noksanlık duymayan bir aile hayatımız vardı. Ayakkabı değiştirir gibi, araba değiştiriyor, su gibi de para harcıyordum. Gencliğim, cok hareketli ve cok hızlı surmekteydi. İstediğim, herşeye sahip oldum, guzel denilen butun yerleri gezdim, gordum. ayrıca, turist ceken butun ulkeleri de bir bir dolaştım.
Her şey, onume ve ayağıma serilmişti. Oyle bir an geldi ki, kavuşacağım hedeflerim bitti, tadılacak lezzetler tukendi. Ve artık, butun guzellikler ve lezzetler bana yabancılaşmaya başladı.Yıllar yılı, gecti, gececek umidiyle bekledim, durdum. Ama, o gizli huzursuzluk gittikce artıyor, uykulanmı, yaşamamı, sevincimi alt-ust ediyordu.Bedenen de, cok yorgun ve bitkin duştuğumu
anlayınca, babam beni yerli ve yabancı ne kadar unlu, psikiyatrist, psikolog varsa goturdu, tedÂviye calıştı. Ne yazık ki, butun bunlar icimi kucuk bir yılan gibi sokan huzursuzluğuma bir care olmamıştı. O mutlu ve herşeye gucu yeten ailemiz, yıllardır bir matem havası yaşıyordu.
Oyle bir an geldi ki, artık dayanamaz bir hal almıştım. Adeta, gizli bir el, ruhumu, kalbimi ve kafamı avucluyor, sıkıyor, eziyor ve beni cıldırtacak gibi bunaltıyordu. Bu arada babam da olunce, butun butun yıkıldım ve bunaldım. "Tımarhanelik bir insan oldum" diye korkmaya başladım. Bu arada bir arkadaşım durumumu oğrenince:
- Yurdışı seyahatlerine cıksana, dedi.
- Gezmediğim, yer kalmadı, dedim.
- Ben Suudi Arabistan'da faaliyet gosteren bir İtalyan firmasında calışıyorum. Eğer istersen oraya gidelim. Belki, havası iyi gelir. Biraz değişik bir beldedir.
Duşundum. Belki faydası olur diye kabul ettim. Orası Musluman bir devletti. Ama Muslumanlığı, adından başka tanımıyordum. Bizim evimizde herşey bulunurdu ama, Muslumanlığın izi yoktu.
Birlikte, Cidde'ye uctuk. Gunlerce şehir şehir dolaştım. Ama, nafile...
Aradığım dermanı bir turlu bulamıyordum. Bu umitsizlik icinde, Medine'de bir otel odasındaydım. Artık, her şey bana bir hoş gorunuyordu. "Eyvah!" dedim, galiba yolun sonuna geldim. Kendimi ilk defa bu kadar Âciz ve yardıma muhtac hissettim. Birden aklıma Allah geldi. Ama nasıl yalvarıp, yakaracağımı bile bilmiyordum. Birkac kelime mırıldandım.
O sıkıntı icinde, dalmışım. Baktım, ruyamda odamın kapısı acıldı. Sarıklı, cubbeli bir zat gorundu.
— Hasta olan sen misin? Diye sordu.
Şaşkınlık icinde:
- Evet, dedim.
- Ben doktorum, seni muayene edeceğim, dedi.
Hayret ettim. Hic doktora benzer bir tarafı yoktu.
- Siz nasıl bir doktorsunuz? diye sordum.
- Evladım, dedi. Ben bu asrın doktoruyum. Sen derdini anlat bana, dedi.
Anlattım, beni sessizce dinledi.
- Sana bir recete yazacağım, dedi. Eğer bu ilacları kullanırsan hic korkma hemen duzeleceksin.
Tebessumle saclarımı okşayarak:
- Soylediğimi yaz.
Elime kalemi alıp, soylediklerini harfiyyen yazdım:
"SOZLER,LEM'ALAR,MEKTÛBAT,ŞUÂLAR,ASA Y-I MUSA…“
Ardından:-Bu ilacları kullanırsan, hicbir şeyin kalmayacaktır inşaallah, dedi Ruyamdan, buyuk bir heyecanla uyandım. Hemen kÂğıda ve kaleme sarılarak, soylenilen ilacları aynen yazdım. Ama bunlar, benim bildiğim ilaclara benzemiyordu. Ve gecenin ortasında sokağa fırladım. Sevincimden ucacak kadar ne yaptığımı bilmiyordum. Ruyanın ciddiliği, bana oyle bir kanaat vermişti ki, beni yıllardır kemiren bu dertten kurtulacağıma inanmıştım.
İlk rastladığım eczaneye girdim. Kağıdı, gorevliye uzattım. Adam, baktı, baktı:
- Bizde boyle bir ilac yoktur, dedi. Bu ilaclar, ya cok oncenin, ya da cok yeni, henuz bizim elimize gecmemiş olabilir.
Başka bir eczaneye girdim. Bir başkasına, bir başkasına daha...
Ama, bu ilaclardan kimsede yok. Yol ustunde bir hastane vardı. Oraya başvurdum. Beyaz gomlekli genc bir doktor, receteyi elimden aldı ve gulumsedi:
- Bunlar ilac değil, kitap dedi.
- Nasıl olur, diye hayret ettim.
- Ben Alman asıllıyım, dedi. Bu kitapları ben de okudum. Yazarı Turk'tur. Nasıl temin edeceğiniz konusunda yardımcı olabilirim. Eğer, psikolojik ve bunalım cinsinden bir hastalığınız varsa, tavsiye ederim, okuyun.
Kitapları temin ettim. Odama, kapanıp, bitirinceye kadar okudum.
Ve ben yeniden doğdum. Kul ve insan olduğumu anladım. Benim cektiğimi cekenlere tavsiye ediyorum.
Okuyun, okuyun... 6.11.1986