Hz.Aişe, peygamberimizle yeni evlenmişti.Eşinin kendisini sevip sevmediğini merak etmekteydi.Ya da kendisini ne kadar ve nasıl sevdiğini.
Aişe bu duşuncesini peygamberle konuşmadan edemedi.
''Ey Allah''ın Resulu, beni seviyormusun?''
''Evet, ya Aişe tabi seviyorum!''
Aişe dahasını da merak ediyordu.Acaba nasıl seviyordu?
Hemen sordu
''Beni nasıl seviyorsun?''
Peygamberimiz sevgi şeklini tanımladı eşine
''Korduğum gibi.''
Bu cevap Hz. Aişe''yi cok sevindirdi.Cunki korduğum acılmazdı.Acılmayan,bitmeyen sırlı bir sevgi demekti.
Alacagı cevap onu cok mutlu ettiği icin,Hz Aişe kadınca bir ihtiyacla sık sık sorardı.
''Ey Allah''ın Resulu, korduğum ne alemde?''
Peygamberimiz,Aişe''yi memnun eden cevabı verirdi her defasında.
''İlk gunku gibi...''
Sevmekte de eşsizdi O...
O aynaydı:
Yarattığı varlıkları cok seven ve onlar tarafından da cok sevilen Vedud''un...
Guzel ahlak adı altında toplanan tum guzel vasıfları ornek insan olarak en mukemmel şekilde yaşayan insan hic şuphesiz Peygamberimizdir (a.s.m.) O’nun ahlakı o kadar yucedir ki, Bizzat Cenab-ı Hak, O’na hitaben şoyle buyurur “Muhakkak Senin icin tukenmeyen bir mukafat vardır. Cunku Sen pek yuce bir ahlak uzerindesin” (Kalem suresi 4)

Nitekim, Hz. Aişe Efendimizin ahlakından ornek almak isteyen Sahabilere şoyle buyurmuştur: “Siz Kur’an’ı okuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur’an’dır” Peygamberimizin hayatından her tabakadan insanlar ornek alacak yonler bulabilir. Bizatihi insan olarak O’nun hayatından alacağı sayısız fazilet ve guzellikler yanında, kendi mesleğini ve cemiyetteki yerini ilgilendirecek pekcok derside alabilir. Cunku O’nun hayatı her yonuyle ornektir.