Allah dostlarından Sehl bin Abdullah Tusteri kendi cocukluğunu şoyle anlatıyor: Ben daha uc yaşındayken geceleri kalkar, dayım Muhammed bin Suvar’ın gece namaz kılışını seyrederdim.
Dayım bir gun bana:
”–Allah’ ın her yerde, her zaman seninle olduğunu biliyor musun?” dedi ve bana şu tavsiyelerde bulundu;Gece yatağa girdiğim zaman uyumadan once dilimi hareket ettirmeden, icimden uc kere “Allah benimledir, Allah beni goruyor, Allah benim yaptığımı biliyor” diye gecirmemi soyledi.
Ben de bunu samimiyetle yapmaya koyuldum. Birkac gece yaptıktan sonra,devam ettiğimi kendisine soyledim. Bu defa aynı cumleleri yedi kere sonra da yirmi bire cıkarttı. Bu sozlerin sıcaklığını kalbimde hissetmeye başladım. Oyle ki bu sozleri duşuneceğim vakitleri iple ceker hale geldim. Geceleri yatmadan once Allah’ın benimle olduğunu duşunmek beni cok mutlu ediyordu. Gunduzleri de Allah’ın devamlı yanımda olduğu; her hareketimi gorduğu bilinci icime işlemişti. Davranışlarım da ona gore değişmeye başlamıştı.
Bir yıl sonra dayımı gordum. Bana, “Oğlum sana oğrettiklerime olunceye kadar devam et, cunku bunlar dunya ve ahirette sana cok faydalı olur” dedi. Ben de yıllarca devam ettim. Bundan sonra da butun omrum boyunca Allah yolunda calıştım. Allah’ın yardımları uzerimden hic eksik olmadı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah Her An Her Yerde Bizimledir
-
13-09-2019, 00:39:18