Ebû Zer-i GıfÂrî Hazretlerinin musluman olmasına sebeb olan hadise şu idi:
Cehalet devrinde Ebû Zer Hazretlerinin bir putu vardı. Kendi kabilesi arasında onun putundan daha guzel bir put mevcud değildi. Ondan dolayı putunu cok sever, seferde ve hazarda yanından hic ayırmazdı. Bir gun muhim bir işi cıkıp, butun mal ve yiyeceğini bir yere topladı. Putunu da onların uzerine oturtarak:
— Ey put! Benim senden ricam o dur ki, malımı muhafaza edesin. Zira senden başka kimseden bir istekte bulunmam, dedi ve işini gormeye gitti. O gittikten sonra bir kuzgun gelip, putun goğsunu harab etti. Ebû Zer Hazretleri, donup geldiği zaman bu duruma cok uzuldu. Fakat hic birşey soylemedi. Bir gun yine muhim bir işi cıkmıştı. Tekrar butun malını bir yere toplayıp, putunu da uzerine koyarak:
—- Ey put! Senden başka ilÂhım yoktur..Bunları sana emanet ettim, dedi ve işine gitti. Biraz sonra bir tilki geldi. Putun etrafını gezdi ve başına bevlettikten sonra gitti. Ebu Zer Hazretleri donup geldi. Hurmetle putunu aldı ve eli ile başına dokunduğu zaman, başını yaş buldu. Acaba bu yaşlık nereden oldu, yağmur da yağmadı diye duşunurken, putun etrafındaki tilki izleri gozune ilişti. Bu arada bevl kokusunu da aldı. Bu hal onu cok İmzursuz etti ve-uzun zaman duşundu.
O sırada Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hazretleri, Medine-i Munevvere'yi teşrif etmişlerdi. Ebû Zer de Medine'ye geldi ve Sevgili Peygamberimizin huzuruna vardıkları zaman, Peygamberimiz;
— Ey Ebû Zer! Gormezmisin ilÂhının zayıflığını ki, bir kuzgun gelip onun goğsunu harab etti. Başına da bir tilki bevletti.
:— Ya Muhammed! Bundan kurtulmanın caresi nedir?
— Âlemleri yaratan Allahu TeÂlÂ'ya îman et.
— İman ve İslÂm'ı bana anlatın.
Bunun uzerine kendisine îman telkin edildi ve ihlas ile İslÂm'a dahil oldu
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ebû Zer-i GıfÂrî Hazretlerinin musluman olması
-
13-09-2019, 00:35:45