izmirde buca da gedizde bir sohbetteyiz gelen konuşmacı Hz Bediuzzeman nın talebelerinden(1940 larda bir pilotumuz) ne isterse onu anlatıcak dinliyoruz salondayız 30 kadar kişi ceşitli yaşlarda....
19 kre değildir 29 keredir(19 u başarılı 10 tanede zehirlemeye calışma ama başarısız bir gun Ustad Hapishanede doktor zor bela ikna ediliyor olmaz olmaz derken nihayet kabul ediyor ve ustad odasına goturuluyor sana cicek aşısı yapacağız diyor
-gardaş benim bir şeyim yok
-bu aşı hastalı onlemek icin diyor
-benim bir şeyim yok
-olmaz yapmak zorundayız
-peki oyleyse yapın deyip ustad bağrını acıyor hiddetle
----------------------------------------------------
ustad zehirin tesiriyle cok ağır hastalandı biz etrafındaydık galiba gidicem dedi...oradaki (şamlı hafız tevfik idi yanılmıyosam) ustadın bağrına başını yasladı ve Allah'ım ustadın yerine benim canımı al diye yalvarmaya başladı ustadın bağrında yatarken yığıldı kaldı bu bizim gozumuzun onunde oldu! ustad dedi ki:
-bu varya bu cok kahraman benim yerime şehit oldu!
--------------------------------------------------------------
başka bir talebesi de anlatıyor:
bir kamyon şoforu anlatıyordu bende kahvedeydim ve dinledim
bana 1950 yılında 50 bin lira verdiler gir bediuzzeman denilen kişinin arabasına carp oldur kaza gecirdi sanılsın sen de bu işten sonra 50 bin lira daha alacaksın o kişi anarşisttir milleti karıştırdı vs sozlerle de kotulediler ustad arabasıyla bir yerden gecerken ben onceden belirlenen yerde kamyonumla bekliyordum araba saatinde gorundu yaklaştı birden kenara cekti ve durdu icinden biri cıktı bana doğru koşmaya başladı gel dedi ustad seni cağırıyor
ustad bana dediki "ben kotu biri değilim yapacak olduğun işten vazgec"ben paralarını geri verdim asla boyle irşey yapmam dedim ben bunu bizzat yaşadım başkasından aktarmıyorum talebesi şoyle bitiriyor sozlerini:keşke o zatın adını oğrenseydim ya da plaka numarasını alsaydım
-----------------------------------------------------------------------
afyon hapishanesi en soğuk yerinde yatıyor odada sadece bir sandık var kış vakti camıda kırıyorlar
--------------------------------------------------------------------
rusyadan iki sefer 2 er ajan arayla gonderiliyor ustadı oldurmeleri icin ilkleri başarısız olup donunce idam ediliyorlar ikincileri muebbet hapise carptırılıyorlar
---------------------------------------------------------------------
rusyadan yayınlanan bir radyo anadolu insanına ustadtan ve talebelerinden bahsediyor surekli...onların yanına gitmeyin şu şu evlerdedirler sizi yanıltırlar vs...surekli der
--------------------------------------------------------
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- 19 kere zehirlendi Ama Bir Turlu Olmuyordu
-
13-09-2019, 00:34:45