Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbı Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genişlikte.
Salat ve selam, Seyyidul-murselin Resulullah Efendimize ve tum aline
Subhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir.
Allah Resulunun Bu goz yaşları gabrin icine de duşmuştu.
Rivayete gore bir gun Allahın Rasulu mubarek kızlarına dediler ki;
** Ya fatıma Seni neden Fatıma diye adlandırdım, biliyor musun.?
Fatıma şevk ve saadetle sordu. Neden oyle adlandırdınız aziz babam.?
Cevap olarak buyurdu ki;
**Cunku Allah Teala Kıyamet gunu onu ve neslini Cehennemden uzaklaştıracaktır.
Şu inceliğide goz onune almak gerek.Nebiler nebisi, bu son kız evlatlarına Fatma ismini vermekle iki sevdiğinin gonlunu hoş etmek istemiştir.Bunlardan ilki kendi zevceleri Hazreti Haticedir ki ,annesinin adı Fatıma idi.Cihan Denilen bu saraya Hazreti Hatice gibi bir iffet ve ismet sadefi hediye etmiştir.
Bu mubarek hanımda varlığın nuruna şefkat kucağını acmış, Kendi cocuklarından cok onu sevmişti.Hem okadar Allah Rasulunu memnun etmişti ki, vefat ettiklerinde , onun kabrine bizzat indiler.Genişletir gibi kabrin bir koşesine işaret ettiler ve kabrin icine upuzun yattılar.Sonra da, kabirden cıktılar.Mubarek gozleri inci taneleri gibi yaşlarla doluydu.
Bu goz yaşları gabrin icine de duşmuştu.Bu hali goren Hazreti Omer dedi ki;
**Ey Allahın Rasulu, şu kadına yaptığını gorduğum şeyi, hicbir kimseye yapmamıştın.
O zaman buyurdular ki;
**( Ya Omer) Ebu Talipten sonra bu kadıncağız kadar bana iyiliği dokunan bir kimse olmamıştır.Ona Cennet Elbiselerinden giydirilsin diye gomleğimi kefen olarak giydirdim.Kabir hayatı kendisine mulayim ve kolay gelsin diye de kabirde yanına uzandım.
İşte bu yakınlarının Gonlunu hoş etmek ve hatırlarını yaşatmak icin en kucuk kızına Allahın Resulu Fatıma ismini koymuş olabilir.Boylede olsa oylede olsa Fatınaı zehra,insanlığın efendisinin en sevdiği bir cicekti.Cunku o , iffet madeni Haticeyi andırıyordu.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah Resulunun Bu Goz Yaşları Gabrin İcine De Duşmuştu
-
13-09-2019, 00:33:51