DUNYADA ŞEN OLANLAR AHİRETTE DE ŞEN OLSUNLAR
Maruf-u Kerhi bir gun Dicle kenarındaki bir hurma bahcesinde yakınlarıyla otururken kayık icinde bir kısım genclerin saz calıp icki icerek gelişlerini gorurler. Bunlara kızanlar:
- Senin duan makbuldur dua et de kayıklarını devirip suya gomulerek boğulsunlar, derler.
Maruf, hemen ellerini acıp duaya başlar. Ama nasıl dua?
- Rabb'im der, bunları bu dunyada şen şakrak kıldığın gibi ahirette de şen şakrak kılacak amaller nasip eyle!
İtiraz ederler:
- Biz senden, suya dokulup cezalarını bulmalarını diledik. Sen ise bunların şen şakraklıklarının ahirette de surmesini istedin!
Cevap verir:
- Bunların sarhoş halde suya dokulup de boğulmalarından kimseye bir fayda gelmez. Ama ahirette de şen şakrak olacak ameller işlemelerinde topluma faydalar vardır. Siz benim duamı anlamadınız; ama Rabb'im anladı, der.
Az sonra sahile cıkan gencler bahceye Maruf'un huzuruna gelirler. Utanır, ozur diler, tevbe istiğfar ederek bir daha boyle bir yanlışlığa sapmayacaklarına soz verirler. Verdikleri sozlerinde de dururlar, bir daha benzeri hatalara girmezler.
KAYNAK: Şahin, Ahmed, Yaşanmış Ornekleriyle Aradığımız İslam, Zaman Cep Kitapları, 3, Feza Gazetecilik, İstanbul 2001
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- DUnyada Şen Olanlar Ahİrette De Şen Olsunlar
-
13-09-2019, 00:32:53