Bu sene Oskarda Ulkemizi Yusel AKSU'nun filmi "Dondurmam Gaymak" temsil edecek. Film İstanbul Fİlm Festivali ve Altın Koza'da juri ozel odulunu almıştı. Daha vizyona girmemiş olan Dondurmam Gaymak sadece festivallerde seyirci ile buluştu. 24 Kasımda da vizyona girmesi bekleniyor. Film kısaca buyuk dondurma satıcılarına karşı ayakta durmaya calışan motosikletli bir dondurma satıcısını anlatıyor. Muğlada cekilen filmde halktan bir cok oyuncu var. Altınkoza film fesitivalinde filmi izleme fırsatı bulmuş biri olarak benim kişisel fikrim bu filmin ulkemizi oskarda temsil etmek icin cok yetersiz olduğudur. Bizim gibi sinema sektoru gelişmemiş ulkelerin uluslarası alanda ses getiren filmleri yonetmenlik ve oyunucluk acısından iyi olan filmlerdir. Bu filmde ikisi de yok. Tamam coğu halktan olan oyuncuların performansı kotu sayılmaz ama kesinlikle yetersiz. Filmin eğlenceli bir film olduğunuda kabul ediyorum ama bu yetseydi GORA oskar alırdı.
Bence ulkemizi bu sene Babam ve Oğlum veya Beş Vakit temsil etmeliydi. Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum arkadaşlar.