Kutahya’nın Altıntaş ilcesinde danelik mısır tarla gunu duzenlendi.

Programa; Kutahya Valisi Dr. Omer Toraman, Turkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Muduru Dr. Fahrettin Poyraz, Tareks AŞ'nin Genel Muduru Burhanettin Topsakal, Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Muduru Hasan Fehmi Kinay, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Turkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yonetim Kurulu Başkanı Selahattin Kulcu, Tarım Kredi Kooperatifleri Kutahya Bolge Muduru Ozkan İnci, Kutahya İl Tarım ve Orman Muduru Mustafa Kurt ile ciftciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda danelik mısırın ozellikleri hakkında bilgiler verildi.

Kutahya’da bir ilk olduğu belirtilen danelik mısır ceşidinin 500 dekar arazinin tamamına ekildiği, ilk yapılan bicimlerde bin 300 kilo ortalamaya ulaşıldığı ve yaklaşık 300 bin TL gelir elde edilmesi hedeflendiği kaydedildi.

Kutahya’da yem fabrikasının varlığı ile danelik mısır ekimindeki olcekten heyecan duyduğunu belirten Vali Dr. Omer Toraman, “Tarım bizim icin cok onemli bir alan. Ciftcilerimizden en cok dinlediğimiz hususlardan bir tanesi girdi maliyetleri. Maliyetler aşağıya cekildiği takdirde fiyatlarda bir istikrar olur. Girdi maliyetleri duşecek ki ciftcimiz de kazanc elde edebilsin. Olcek de beni heyecanlandıran bir diğer husus oldu. 500 dekar alana tek parca ekim yapılmasını cok onemsiyorum. Cunku bizim ulkemizdeki tarımın temel problemi olcek problemi. Bir işletmeniz varsa cok buyuk olcekte faaliyet gostermeniz lazım eğer ufak olcekli işletmelerseniz bir araya gelip tek bir işletme gibi calışmanız lazım. Bunu kooperatif başarılı şekilde icra ediyor. Dolayısıyla olcek buyuduğu zaman verimlilik ve kar artıyor. İnşallah bereketli bir hasat olur” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Omer Toraman, bicerdover ile sembolik daneli mısır hasadını gercekleştirdi.

tarımpusulası