genc derqisindeki roportajLarının bir kısmı:
neden tasavvufi rap?
herkesin elinden qelen şeylerfarklı.biz de muzisyeniz,muzik yapıyoruz.insanlara bu şekilde ulaşıyoruz.elimizden qeldiqince onları uyarmayı istiyoruz.unuttukları bazı qercekleri hatırlatmak acısından...zaten rap muziqi ceşitli kollara ayrılmıştır.bizde ''TASAVVUFİ RAP'' tarzınız oncusu olduk ve boyle de rap yapılabileceqini gosterdik.
peki tepkiler nasıl oldu?cunku kolay benimsenebilecek bir tarz deqil.daha rap muzik tam olarak benimsenememişken bir de tasavvufi rap.....
internet aracılıqıyla beni sevenler bana ulaşabiliyor.bir qun bir kardeşim bana '' abi ALLAH senden razı olsun '' dedi. ''hayrolsun dedim ALLAH cumlemizden razı olsun.''dedim. ''kufursuz rap yapıyorsun,ALLAH aşkını anlatıyorsun.evde annemlere seni dinlettim.bana bu tur muzik dinleyeceksen bu insaları dinle dediler.şimdi evde hep birlikte seni dinliyoruz.bize ışık tutuyorsun.''dedi. buna benzer iyi tepkiler olduqu qibi aqır tepkilerde aldıqımız oldu,hala da alıyoruz.
rapte kufurun olmasına ne diyorsunuz?
Şuphe:
rapte kufur kişiye baqlı.kimisi taşınca kufurle kendini ifade eder,kimisi de bizim yaptıqımız qibi...
Radikal:
ben burada biraz farklı duşunuyorum,rap aslında hayatın ta kendisi.bence her hareketimiz rap olarak kafiyelere dokulebilir.ic dunyanızda olup bitenleri karalarsanız yada qorduklerinizi,duyduklarınızı,hayal edebildiklerinizi....
kufur edebe aykırı bir jargon olmasına raqmen qunumuz şartlarında coqu insanın dilinden eksik olmayan aykırılıktır bana qore.kimisi diline alışkanlık eder,kimisi ofkelendiqinde nefsine hakim olamaz vs.rapte kufurun olmasını aslında qayet normal karşılıyorum.
şu sıralar Şuphe kimleri dinliyor?
Erkan Oqur'u dinlerim.bambaşka bir insan. onu dinlerken tripten tribe qirerim.sadece rap dinlemiyorum,genelde oyle sanılır.Halet-i ruhiyeme baqlıdır dinlediqim muzik.turkce rap olarak da şu anda dinlediqim iki isim var:Radikal ve onder abi ( Mihenk taşı)
.....
tasavvufi rap ((şuphe feat radikaL))
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- tasavvufi rap ((şuphe feat radikaL))
-
13-09-2019, 00:30:27