Bir zamanlar İsrail oğulları, buyuk bir kıtlıkla karşılaşmıştı. Uzun zamandan beri bir tek damla bile yağmur duşmuyor, yapraklar sararıyor ve toprak susuzluktan yer yer catlıyordu. Bunun uzerine bir gun Hz. Mûsa (a.s.) kendine inananları alıp yağmur duasına cıktı. Tam uc gun yağmur yağması icin başta Hz. Mûsa (a.s.) olmak uzere, butun muminler Allah'a dua ettiler ve niyazda bulundular. Fakat bir turlu yağmur yağmıyordu.
Bu durumda Hz. Mûsa (a.s.) merak ederek duşunmeğe başladı. Yuce Allah (c.c.) bizim dualarımızı acaba nicin kabul buyurmuyor, yoksa buyuk bir gunah mı işledik? Şeklinde duşunurken Allah'a şoyle yalvardı: "İlÂhi! Senin kulların uc gunden beri sana el acıp diz cokerek dua ediyorlar! Sen ise onların bu samimi ve icten yalvarışlarını duymuyor, onların duasını kabul buyurmuyorsun."
Hz. Mûsa'nın bu icten seslenişi karşısında yuce Allah (c.c.) kendisine vahy ederek şoyle buyurdu: "Ey Mûsa! Ben icinde ara bozmak icin soz taşıyıcılık eden bir insanın bulunduğu bir cemaatin duasını kabul etmem." Boylece Hz. Mûsa, uc gunden beri yapılan dua ve niyazların kabul edilmeyişinin gercek sebebini oğrenmiş bulunuyordu. Fakat bu kim olabildi? Bunu oğrenmek icin Allah'a şoyle niyazda bulundu: "Ya Rab! Yaptığımız duaların kabul edilmemesine sebep olan ve icimizde bulunan soz taşıyıcı kimdir? Onu bize bildir ki, hemen kendisini aramızdan cıkaralım ve sana tertemiz muminler olarak niyazda bulunalım" deyince, yuce Allah (c.c.) şoyle karşılıkta bulundu: "Ben sizi soz taşıyıcılıktan men ediyorum, bundan kacınmanızı istiyorum, boyleyken ben nasıl olurda onu size haber vermek sûretiyle soz taşıyıcı durumuna duşmuş olabilirim?
Bunu yapmam. Ancak siz hepiniz birden tovbe ediniz ve bundan sonra bana yalvarınız."
Daha sonra Hz. Mûsa (a.s.) ve kavmi aynı şekilde yapınca semÂ'dan bardaktan dokulurcesine yağmur yağmaya başladı.
http://biriz.biz/hikaye/duahikaye12.htm
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Musa (a.s) ile Yağmur
-
13-09-2019, 00:27:53