Samsun'un Bafra ilcesinde 2018 yılı tutun icin indirme kuraları cekildi.

Bafra ilcesinde 103 mahallede yapılan tutun uretiminde, ciftcilerin urun teslimini duzenli olarak yapabilmeleri icin tutun indirme kuraları Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, kura cekimi oncesi yaptığı konuşmada, tutunun bir tarım urunu olduğunu ve tarıma verilen desteklerin tutune de verilmesini istediklerini soyledi.

Uretimde kalitenin onemine işaret eden Tosuner, "Bizler ne kadar kaliteli uretim yaparsak, o kadar iyi gelir elde ederiz." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıc da tutunun Bafra icin onemli bir urun olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Tutunde bundan 20 yıl once cok daha fazla uretim vardı. Bizler o donemlerde Bafra'nın gelirinin tamamının tutun olduğunu duşunuyorduk. Bugunku rakamlara baktığımız zaman, son alınan rakamlarda şoyle bir istatistik var. Celtik şu an en fazla uretim yapılan mahsul diye gorunuyor, yılda yaklaşık 130 milyon ton uretilen celtiğin değerinde yaklaşık 400 trilyon (milyon) rakamına yaklaşıldı. Tutun uretilmiyor gibi gorunse de tutunden yılda 400 trilyon (milyon) gibi bir gelir elde ediliyor."

Konuşmaların ardından tutun indirme kura cekimi yapıldı.

Kaynak : SonDakika
İyi Forumlar.