Birgun rasulullah aleyhissalatu vesselam cebraile(as) hic zorlandığın bir an oldumu diye sorar :
cebrailde(as) evet ya resul hemde dort kere diye cevap verdi.
Rasul(sav) nasıl oldu diye sorunca cebrail şoyle cevap verir

1_birgun arşın altındaydım. Cenabı Allah bana emir verdi. ya cebrail halilullahımı (ibrahim as) nemrud ve askerleri ateşe fırlattılar .cabuk yetiş diye sert emir verince nasıl yetişeceğimi bilmiyordum.cunku imkansız oraya kendi gucumle o anda yetişmek. ama ın emri ile goz acıp kapama gibi bir hızla orda oldum. benki ibrahimi (as) havada kucakladım. ateşe emir verdi..ey ateş ibrahimi(as) yakma ona hic olmadığın gibi serin ol. ve ozaman ben ve ibrahim (as) ataşe yavaş bir iniş yaptık ve ateş ize serin oldu.

2- yine arşın altındaydım tan emir geldi. ya cebrail (as) ibrahim(as) bana oğlu ismaili (as) kurban ediyor git kurtar onu ve ın yardımıyla yetiştim ismaile(as).bıcağın keskin tarafına kapladım kendimi o anda bıcağa emir verdi .ey bıcak ismaile(as) karşı kor ol kesme. ibrahim(as) beni bışakla beraber defalarca ismailin(as) boğazına vurdu sonuc alamayınca şiddetle yanı başındaki kayaya sallarken bıcağı,ben bıcağı kendi haline bıraktım ve ın bıcağa kes emri vermesiyle bıcak taşı zorlanmaksızın ikiye ayırdı.

3_yusufu (as) kardeşleri kuyuya atarken yine aynı yerdeydim.yinede yetişmem imkansızdı.tabiki ın emri ile orada belirdim. yusufu(as)kuyunun icini boylarkenyakaladım.

Peygamberimi aleyhissalatu vesselam sonuncu kimdi diye sorunca , cebrail:sizdiniz ya rasul(sav) dedi. anlat dedi cebraile (as)

4_yine aynı yerdeydim tan hic boyle sert boylesine ofkeli bir emir almamıştım. kafirler habibimin rasulumun (sav) dişini kırdılar savaşta. hem vi hem billahi o kanın zerresi yere duşsun yerde bitki bitirmem ve onları yerle bir ederim..diye emir verince ın emri ile size yetişip o mubarek ağzınızdan akan kanı semaya fırlattım......