MANGA: 2. OLMAK ONEMLİ

Oslo'da duzenlen 55. Eurovision Şarkı yarışmasında Almanya'dan sonra 2. olan Manga grubu uyeleri, cok mutlu olduklarını, pop ağırlıklı Eurovision Şarkı Yarışmasında bir Rock grubu olarak 2. olmanın cok onemli olduğunu soyledi.

2003'e Letonya'nın başkenti Riga'da birinci olan Sertab Erener'den sonra Turkiye'nin katıldığı Eurovision şarkı yarışması tarihinde en iyi ikinci başarıya imzasını atan Manga'nın uyeleri vokalist Ferman Akgul, gitarist Yağmur Sarıgul, bas gitarist Cem Bahtiyar, baterist Ozgur Can Oney ve dj Efe Yılmaz yarışmadan sonra birlikte verdikleri demecte, Turkiye'ye başları dik doneceklerini, Turkiye'yi en iyi şekilde temsil ettikleri icin gurur duyduklarını acıkladı.

Cem Bahtiyar ve Efe Yılmaz, ortak yaptıkları acıklamada, Almanya'nın Oslo'da 1. olan sanatcısı Lena'yı tebrik ettiklerini, Almanya'nın hakkıyla birinci olduğunu ifade etti.

"Green Room" adlı bekleme odasında sık sık heyecanlanan Efe ve Cem, baskının ağır olması yuzunden odayı zaman zaman terk etiklerini de belirtti.

"İlk 5 bekliyorduk, ama umit etiğimizden daha iyi sonuc elde ettik" diyen Efe Yılmaz, "Birinci olsaydık 40 gun 40 gece parti yapmak zorunda kalacaktım, şu an kurtuldum" diye espri yaptı. Eurovision'un bitmesiyle omuzlarından buyuk bir yukun indiğini kaydeden ikili, ocak ayından beri onar kilo verdiklerini de soyledi.

Norvec'te soğuk havadan korunmak icin Bursaspor'un şalıyla dışarı cıkan Oney, Almanya'nın birinci gelmesine hic şaşmadıklarını da ifade ederek, "Puanlar gidip geldikce yureğimiz hopladı. Bir ara organizatorler bizim birinci olabilme ihtimali goz onune tutarak danscı Natalie Marablle'nin yeniden giyinmesini istedi. Bir ara biz de şaşırdık" diye konuştu.

Vokalist Ferman Akgul, "Biraz stres yaşadık. Bir sure sonra Almanya'nın birinci olacağını kabul etmiştik. Ama en cok yarı finalde heyecanlandım" dedi.

Manga'nın kurucusu gitarist Yağmur Sarıgul, bekleme odasında zamanın hem heyecanlı hem de şaşırtıcı gectiğini, beklenmedik ulkelerin cok puan verdiğini, guvendikleri ulkelerden hic puan almadıklarını anlattı.

"Alnımızın teriyle ikinciliği hak ettik" diyen Sarıgul, "Ekip olarak cok iyi calıştık ve hazırlandık. Hayatımın en mutlu anı. Rock grubu soğuk kanlı olur, ama Eurovision'dan cok etkilendik. Muzik dunyasında buyuk bir tecrube. Cok şey oğrendik, Manga olarak Avrupa'da Turkiye adına daha iyi şeyler yapacağız" dedi.

Ote yandan Manga, yarışmadan sonra otobuste bol bol eğlendi. Hemen sonra Eurovision veda partisine aileleriyle birlikte giden sanatcılar sabaha kadar eğlendi. Bu arada partide, 2009 Moskova Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan Rus şarkıcı Alexander Rybak, Manga ile fotoğraf cektirmeyi reddetti.

Acıkcası cokta tın yani ona kalmadık biz! Rus şarkıcı Alexander Rybak, Manga ile fotoğraf cektirmeyi reddetti

iyiki manga cekmemiş resim yoksa gider rusyada reklam ederdi kendini Rus şarkıcı Alexander Rybak, Manga ile fotoğraf cektirmeyi reddetti

Bende Alexander RYBAK ı severdim nankor ondan boyle birşey beklemezdim.