Firavunun hazine işleriyle gorevli bir veziri, bunun da Maşite adında bir hanımı vardı. Firavunun kızının dadılığını yapıyordu. Kendisi Musa aleyhisselamın dinine inandığı halde imanını gizliyor, ibadetlerini de gizli yapıyordu.
Maşite hatun bir gun hamamda Firavunun kızının sacını tararken, tarak yere duştu. Tarağı yerden gayri ihtiyari besmele cekerek aldı. Firavunun kızı bu soze kızarak dedi ki:
-Ey dadı! Bu nasıl sozdur. Benim babamdan başka tanrı mı vardır? Babamın adını değil de, bir başkasının adını nasıl soylersin?
-Evet yavrum Allah vardır. Hem yeri, goğu ve icindekileri yoktan var eden, seni beni, babanı ve butun varlıkları yaratan bir Allah vardır.
Firavunun kızı bu sozlere daha da kızarak dedi ki:
-Seni babama şikayet edeceğim. Hak ettiğin cezaya carptırılacaksın.
Durumu babasına soyledi. Firavun Maşite hatuna dedi ki:
- Sen benden başka bir tanrıya inanıyormuşsun. Soyle, benden başka yer yuzunde tanrı var mıdır?
- Ey Firavun sen de biliyorsun ki sen ilÂh değil, Âciz bir kulsun. Seni de yaratan Allah'tır. Sen fÂnisin, yok olacaksın. Fakat Allah ebedidir. FÂni değildir. Musa aleyhisselam da Onun Peygamberidir.
Bu sozlere cok kızan Firavun onu hemen oldurmektense, her gun bir uzvunu keserek başkalarına da bir ders olmasını istedi. Once tırnaklarını cektirdi. Sacından tavana asıldı. Kamcılarla vucudundan kan cıkıncaya kadar kırbaclandı. Bunlara rağmen dininden donmeyince, Firavunun kini gunden gune fazlalaşıyordu. Maşite hatunu bir ağaca bağlattı. Biri 5 yaşında, diğeri de 5 aylık olan iki kız cocuğundan buyuğunu karşısına getirerek şoyle soyledi:
-Ey Maşite, beni tanrı olarak kabul edersen seni serbest bırakacağım.
Maşite, yavrusunun acıklı hÂline, bir de Firavunun hÂline baktı. Sonra dedi ki:
- Ben ancak bir olan Allah'a inanıyorum.
Firavun eline gecirdiği bıcakla 5 yaşındaki yavrunun gırtlağını annesinin gozu onunde kesti. Kanını da Maşite'nin ağzına yuzune surdurdu. Sonra tekrar hiddetlenerek şoyle sordu:
- Soyle, benden başka tanrı var mıdır?
- Allah birdir, Allah'tan başka ilÂh yoktur.
Bu sefer Firavun 5 aylık kundaktaki yavruyu getirmelerini istedi. Getirilen yavruyu annesine yaklaştırdıklarında saatlerdir sut emmeyen yavru, meme aramaya başladı.
Maşite hatun onceki yavrusunun uğratıldığı akıbetini duşundu. İkinci yavrusunun da hunharca kesilmesine bir anne olarak dayanamayacaktı, kararını verdi. Firavuna Rabbim sensin diyecek, fakat kalben inanmayacaktı. Tam ''Rabbim sensin'' diyeceği sırada kucuk yavru dile gelerek dedi ki:
- Hayır anne, hayır! sabreyle! Rabbim sensin deme! İmanından asla donme. Firavuna inanma! Benim icin, ablam icin, senin icin, Allah'ın Cennette hazırlamış olduğu makamı goruyorum. O makamı, etrafında sana hizmet etmek icin pervane gibi donen hurileri de goruyorum.
Firavun ve orada hazır olanlar bu sozu duydular. Tevbe edeceklerine daha da hiddetlenen Firavun, 5 aylık yavruyu da hemen boğazlattı. Fakat Maşite hatun ağlamıyor, guluyordu. Kızının gorduklerini artık o da goruyordu. Olumunun bir an evvel gelmesini arzuluyordu. Firavun, kocasıyla beraber Maşite hatunu ve yavrusunu kaynar kazanın icine attı. Fakat kini hÂl yatışmamıştı.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Maşite Hatunun İmanı
-
13-09-2019, 00:17:13