Grup 2005 Eylul unde "A due Carmen" adıyla kuruldu, grup son kadrosuna 2007 Ağustos unda Serkan Guruzumcu ve Fatma Turgut'un da gruba dahil olmasıyla ulaştı. Bu sure zarfında 12. Tuborg Roxy Muzik Gunleri'nden Billboard Ozel Odulunu ve Nokia Super Sound'07 yarışmasından ise ilk 6'ya kalarak "Arkadaşınla en iyi giden şarkı" dalında birincilik odulunu aldı. Sony Ericsson Unistar yarışmasından ise ilk 15'e girip ulusal finale kaldıktan sonra kendi isteği ile ayrıldı. Şimdilerde ise GNL Entertainment ın desteği ile album icin yola koyuldu. 2009 yılının 4. Ayında cıkması planlanan ilk albumleri icin otoriteler “Turk pop muzik tarihine yeni bir soluk getireceği kesin” deyimini kullanıyor.
Model’in cıkış şarkısı ‘Olmaz’ın klibi Doruk Cetin yonetmenliğinde cekildi.
MODEL
Fatma Turgut (Vokal): 1984 Aydın doğumlu. 9 Eylul Universitesi Buca Eğitim Fakultesi Muzik A.B.D. Klasik Gitar bolumunde eğitim aldı. 4 yıl, cok sesli koro, batı muziği armonisi, işitme, muzik bicimleri, piyano, şan, Geleneksel Turk Sanat Muziği, Turk Muziği Armonisi alanlarında eğitim gordu. Şu an Karşıyaka Ege Sanat Merkezi’nde klasik gitar oğretmenliği yapmaktadır. 6 senedir aktif olarak vokalistlik yapmaktadır.
Okan Işık (Gitar): 1986 İzmir doğumlu. Ege Universitesi Muhendislik Fakultesi Makine Muhendisliği Mezunu. 3 senedir profesyonel gitaristlik yapmaktadır. İzmir’de ceşitli studyolarda kayıt ve duzenleme faaliyetlerine devam etmektedir. Bunun yanında bir cok tiyatro oyunu icin de beste, aranje, kayıt ve miksaj calışması yapmıştır.
Serkan Guruzumcu (Gitar): 1983 İzmir doğumlu. Celal Bayar Universitesi İ.İ.B.F İşletme bolumunde eğitim aldı. 5 senedir İzmir muzik sektorunde bir cok organizasyon şirketiyle turnelere cıkmıştır ve bu şirketlerde profesyonel gitaristlik yapmaya devam etmektedir. Şu an hala İzmir’de ceşitli studyolarda klasik ve elektro gitar dersleri vermekte ve album kayıt-duzenleme faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Can Temiz (Bas Gitar): 1987 İzmir doğumlu. Ege Universitesi Fen Fakultesi Biyokimya Bolumu’nde eğitim gormektedir. 3 senedir profesyonel olarak bas gitaristlik yapmaktadır. İzmir’de ceşitli studyolarda bas gitar dersleri vermektedir. Ayrıca 3 senedir Model grubu icin beste ve soz yazmaktadır.
Aşkın Colak (Davul-Perkusyon): 1985 Kocaeli doğumlu. 9 Eylul Universitesi Buca Eğitim Fakultesi Muzik A.B.D. Keman bolumunde eğitim aldı. 4 yıl, cok sesli koro, batı muziği armonisi, işitme, muzik bicimleri, piyano, şan, Geleneksel Turk Sanat Muziği, Turk Muziği Armonisi alanlarında eğitim gordu. Şu an bir cok farklı ozel muzik dersanesinde keman ve vurmalı calgılar alanında ders vermektedir. Ayrıca İzmir’de bir cok tiyatro oyunu icin beste, aranje calışmaları yapmıştır.