Huseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde eğitim goren gardiyan adayları tarafından hazırlanan Sarıkamış Hareketini konu alan “Beyaz Ağac” adlı tiyatro oyunu, eksi 20 derece olan havada sahnelendi.

- Huseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde eğitim goren gardiyan adayları tarafından hazırlanan Sarıkamış Hareketini konu alan “Beyaz Ağac” adlı tiyatro oyunu, eksi 20 derece olan havada sahnelendi.

Palandoken Kayak Merkezi’nde eksi 20 derece olan havada Sarıkamış'ta gercekleşen kara catışmaları gardiyan adayları tarafından tiyatro oyunuyla sahnelendi. 90 bin Turk askerinin şehit duştuğu Sarıkamış Hareketini “Beyaz Ağac” adlı tiyatro oyunuyla sahnelenirken oyuncular adeta buz gibi havaya meydan okudu. Eksi 20 derece soğukta acık alan ve karlar uzerinde sahnelenen oyunda, oyuncular profesyonel oyuncuları aratmadı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Muduru Halit Turgut Yıldız, Vali yardımcıları, İl Muftusu Hasan Cınar, Huseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Unal Bingol de diğer protokol mensupları oyunu battaniyelere sarılarak izledi.

Oyun sonunda gardiyan adayları yoğun alkış aldı. “Beyaz Ağac” isimli oyunu gardiyan adaylarının 3 ayda hazırladıkları belirtilerek Sarıkamış şehitlerini bu oyunla yad edildi.

Oyun sonunda Huseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Unal Bingol tarafından Vali Ahmet Altıparmak’a bir plaket takdim edildi.

Oyuncular Sarıkamış şehitlerini tiyatro oyunuyla yad ettiklerini ifade ederek o gun soğuktan ve hastalıktan şehit duşen 90 bin askerin cektikleri cileyi bir nebze olsun yaşamak, hissetmek icin aşırı soğukta ve karlar uzerinde sahnelendiğini soylediler.
Kaynak