Peygamber Efendimiz(s.a.v) zamanında Alkame adında bir genc vardı.Hep taat uzere olup,yaz-kış oruc tutar,gecelei sabaha kadar ibadet ederdi.Bir gun fenalık gecirdi.Dili tutuldu.Resulullah'a haber verdiler.Resulullah,Hz.Ali va Ammar bin Yasir hazretlerini Alkame'ye gonderdi.Kelime-i şehadeti soyletmeye calıştılarsada dili donmedi. Hazret-i Ali Efendimiz,Hazret-i Bilal-i Habeşi'yi Resulullah Efendimize gonderdi.Durumu bildirdi.Resulullah Efendimiz(s.a.v):
(-Alkame'nin anası,babası var mı?) buyurdu.Yaşlı bi anası var dediler(Annesini buraya getirin) buyurdu.Getirdiler.(Alkame'ye ne oldu,anlat!Seninle gecinmesi nasılsır?) buyurdu .Annesi şoyle anlattı:
-Ya Resulullah!Cok iyidir.Zahiddi.Dunyaya duşkun değildir.)Hep ibadet,itaat uzeredir.Ama ben ondan razı değilim.Cunku o,hanımının rızasını benim rızamdan onde tutmaktadır.
Resulullah Efendimiz(s.a.v):
(-Dilinin tutulması bu yuzdendir.Ona hakkını helal ette dili acılsın.)buyurdu
-Ey Allah'ın Resulu! O benim hakkıma cok riayetsizlik etti.Hakkımı helal etmem,dedi.Resulullah Efendimiz(s.a.v):
(-Ey Bilal!Eshabı topla.Etraftan odun toplasınlar Alkame'yi yakacağız.Cunku,annesi ondan razı değildir)buyurdu
Annesi:
-Ya Resulullah!Benim oğlumu ,benim gozumun onundemi yakacaksınız?Kalbim buna nasıl dayanabilir? dedi Resulullah Efendimiz(s.a.v):
(-Cehennem ateşi,dunya ateşinden cok daha kızgın ve yakıcıdır.Sen ondan razı olmadıkca, onun hicbir itaati makbul değildir)buyurdu.Kadın feryad etti:
-Ya REsulullah! Ben ondan razı oldum.Hakkımı ona helal ettim,dedi ve eve gitti.Eve gidince;Alkame'nin sesini duydu. Kelime-i şehadet soyluyordu.Dili acılmıştı.Aynı gun vefat etti.Resulullah Efendimiz, cenaze namazını kıldırdı. Defnettiler.Resulullah Efendimiz(s.a.v):
(-Ey Eshabım,ey Muhacir ve Ensar!Hanımını annesinden ustun tutana,Allahu teala ve melekler la'net ederler.Onun farz ve nafile ibadetleri kabul edilmez)buyurdu.
O halde, onları incitmekten cok sakınmalıdır . Cunku boylelerinin işi zor, azabı şiddetlidir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Anne Affederse...
-
13-09-2019, 00:14:51