gazeteci

1970 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Universitesi İletişim Fakultesi Gazetecilik Bolumu'nden mezun oldu. Mesleğe, universitenin birinci sınıfında Milliyet gazetesinde stajer muhabir olarak başladı. 1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yuzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında foto muhabir olarak calıştı.

2005 yılında Radikal gazetesinde calışırken, Doğan Grubu'na alacak davası actığı icin işten cıkarıldı. Sonrasında calışmaya başladığı Aktuel dergisinden de actığı dava gerekce gosterilerek işine son verildi.

Radikal gazetesinden calışma arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu ve Ergenekon'da Kim Kimdir? kitaplarında "Ergenekon Soruşturması'nın gizliliğini ihlal ettiği" iddiasıyla yargılanıyor.

3 Mart 2011 tarihinde, Ergenekon Soruşturması kapsamında evinde ve İstanbul Bilgi Universitesi'ndeki odasında yapılan arama sonrasında gozaltına alındı. Gozaltında iki gun kaldıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Avukatı Bulent Utku, son zamanlarda hazırladığı ve İmamın Ordusu ismini vermeyi duşunduğu kitabı nedeniyle gozaltına alındığını ileri surdu. 6 Mart 2011'de tutuklanarak gazeteci Nedim Şener ile birlikte Metris Cezaevi'ne gonderildi.

ESERLERİ:
•Ergenekon'da Kim Kimdir? (Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte)
•Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu (Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte)

HABER

Nedim Şener ve Ahmet Şık tahliye edildi
12 Mart 2012

Şener ve Şık'ın tahliye gerekceleri, suc vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları sure...

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Şait Cakır ve Coşkun Musluk'un tahliyesine karar verdi.

"Odatv" davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Cakır ve Coşkun Musluk'un tahliyelerine karar verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Cakır ve Coşkun Musluk'un tahliyelerine "suc vasfının değişme ihtimali" ve "tutuklu kaldıkları sureyi goz onune alarak" kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Şener, Şık, Cakır ve Musluk'un tahliyeleri yonundeki karara gerekce olarak, "suc vasfının değişme ihtimali" ve "tutuklu kaldıkları sure"yi gosterdi.