Davran, oynadığı "Bir Ses Boler Geceyi" isimli filmini anlattı ve "Alevilik ve sol duşunceyi bambaşka pencereden acan konuşan eleştiren bir film. Beklentim olan kitleler dahi bile es gecti, başta Aleviler filme ilgi gostermedi" dedi.
Şehir tiyatroları
Şehir Tiyatrolarıyla ilgili yapılan tartışmalarda en cok konuşması gereken kişilerden tepki gelmediğini soyleyen Davran, "Şehir Tiyatrolarında yetişmiş abilerimizi aradık yuruyuşe gelmediler" diye konuştu.
"Şener Şen'in konuşmaması beni uzuyor"
Cem Davran şoyle konuştu:
"Mesela Şener Abi'nin konuşmaması beni hep uzer. Neden? Neden konuşmuyor onda saklı. Fal acmam lazım tahmin etmek icin. O da şundan: 'Benim oyle bir tarzım yok cocuğum. ' Oysaki oyle değil mesela seni yetiştiren Muhsin Ertuğrul'un yerinde şu an bir burokrat oturuyor. Kotu yurekle değil uzulerek soyluyorum bunları."
Davran yazar İskender Pala'yı da eleştirdi
Akademik kariyeri Profesor olan, şehir tiyatrosu hakkında cok şey soyleyen, yazan ve yapan ama şehir tiyatrosu hakkında hic bir şey bilmeyen, bildiklerinin bir kısmı değil tamamı yanlış olan birini izlemek beni uzuyor."
Gecmişte annesinin de Şehir Tiyatrosu'nda gorev aldığını belirten Davran, yapılan yonetmelik değişikliğiyle ilgili annesinin yorumunu da Aykırı Sorular'da anlattı.
kaynak