Bir genc hafızlığını tamamlarken her gun sabaha kadar Kur’an’ı hatmeder.Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak cıkar.Durumu oğrenen hocası Kur’an’ı bu şekilde okumasını arzu etmediğin icin bir gun onu karşısına alır ve ;
-‘’Evladım!Biliyorsun Kur’an indiği gibi okumalıdır.Bu gece sen Kur!an’ı karşında ben varmışım gibi oku.’’tavsiyesinde bulunur.
Genc gider ve Kur’an’ı hocasına okuyormuş gibi okur.Sabah huzuruna geldiğinde ;
-‘’Efendim,bu gece Kur’an’ı ancak yarısına kadar okuyabildim.’’der.Bunu uzerine hocası ;
-‘’Pekala bu gece de Efendimize okuyormuş gibi oku!’’emrini verir.
Talebe şaşkınlık ve heyecan icinde Nebiler Severi’nin huzurunda olduğu duşuncesiyle o gece daha dikkatli okur.Ertesi gun hocasına ancak dortte birini okuyabildiğini soyler.Hocası talebesindeki manevi yukselişi gorunce ;
-‘’Bugun de o emin melek Cebrail Efendimize tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku.’’der.Talebesi ertesi gun ;
-‘’Vallahi hocam bugun ancak bir sure okuyabildim.’’der.Hocası son adımını atar ;
-‘’Evladım!Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yuce Rabbimizin huzurunda okuyor gibi oku.Duşun ki O seni dinliyor ve Kur’an’ı senle mukabele ediyor.’’
Talebe ertesi gun gozyaşları icinde hocasına gelir ve şoyle der ;
-‘’Bugun,Fatiha’dan başladım ilk ayetleri okudum ama ‘İyyake na’budu demeye bir turlu dilim varmadı.