Dikkatli baktığınızda her iki resimdeki kara bulutu gorebilirsiniz.
Polis Arabaları
Two for the Road isimli bolumden bir sahne. Ana Lucia’nın gecmişine ait goruntulerden birinde park halindeki polis arabaları gozukuyor. Polis arabalarının tavan numaralarına bakıldığında ise karşımıza yine sırası ile numaralar cıkıyor.
4 8 15 16 23 42
Bulmaca
2. Sezon 8. Bolum - John Locke'un bulmaca cozduğu an...
42. Soru Yukarıdan Aşağıya. Gılgamış
Havaalanındaki kızlar
Hurley’e ait flashback’lerden birinde, Hurley havaalanında koşuştururken arka planda bir bayan futbol takımı goruluyor. Takım oyuncularının forma numaralarına dikkatlice bakıldığında ise Lost hayranlarını bir supriz bekliyor. Forma numaraları sırası ile4 8 15 16 23 42
Yuz Sekiz
Desmond’ın evindeki saatin goruntulendiği sahne. Saat 1:08′i gosteriyor. 1:08′in 108′e işaret ettiği ortada.
Oceanic Airlines
Juliet’in perdeleri acıp kardeşine dışarıyı gosterdiğinde gecen ucağın kuyruğunda Oceanic Airlines logosu goruntuleniyor.
Widmore Labs
Juliet’in kardeşi Rachel’in kullandığı hamilelik testinin kutusu uzerinde, Widmore Labs ismi goruluyor. Widmore Labs, Desmond’ın sevgilisi Penelope’nin babası Charles Widmore’un sahibi olduğu bir şirket. Aynı hamilelik testi daha once Sun ve Kate’in kullandıkları hamilelik testi olarak da karşımıza cıkmıştı.
Duvardaki resimler
Duvardaki resimlerde birinde kutup ayısı, Buda ve daha onceki bolumlerde oryantasyon videolarında da kullanılan “namaste” (Hindu dilinde hem merhaba, hem de hoşcakal anlamına gelen sozcuk ) yazısı goruluyor. Duvardaki resimlerden asıl ilginc olanı ise Claire’in eski erkek arkadaşı -Aaron’ın babası- Thomas’ın evindeki resimlerden biri ile Mr. Widmore’un ofisinde bir resimin aynı olması.
Lost'tan Gizli Kareler
Future
Desmond’ın kendi evinde baygın olarak uyandığı sahnede, yerde devrik olan boya kutusu uzerinde yazan yazının Future olabileceği duşunuluyor.
Reklam Panoları
Desmond’ın barda mac skoru hakkında tahminde bulunduğu sahnede, reklam panolarına dikkatli olarak bakıldığında Oceanic Airlines, Hanso Foundation, Apollo (cikolataları), Kronos (Chronos - zaman tanrısı) ve Mr Clucks (Hurley’in calıştığı fast-food restaurant) gibi detaylar dikkat cekiyor.
Ouroboros
Desmond’ın Ms. Hawking ile konuştuğu sahnede, Ms. Hawking’in yakasındaki Ouroboros yaka iğnesi dikkat cekiyor. Ouroboros yani kuyruğunu ısıran halka şeklindeki ejderha figuru “zamanda sonsuz donguyu” temsil etmektedir. Ouroboros Yunanca kuyruk ısıran anlamına gelmektedir.
7418880
İkinci sezonun “Live Together, Die Alone” isimli son bolumunde Desmond’un sevgilisi Penny Widmore icin araştırma yapan iki adamı hatırlıyorsunuz. Adamlar dunya uzerindeki elektromanyetik sapmaları incelerken birden bilgisayar ekranlarında bir sapmanın belirlendiğini gosteren bir pencere acılıyor. Acılan penceredeki sayı“7418880” yani 4 8 15 16 23 ve 42′nin carpımı.
4 x 8 x 15 x 16 x 23 x42 = 7418880 Lost'tan Gizli Kareler
Bir 108 Daha
Kutup Ayısı
Cağrı Cihazı
İkinci Ada
3. sezonda tanıştığımız ikinci adanın, ilk olarak 2. sezonun “Abandoned” isimli altıncı bolumunde goruntulendiğini biliyor muydunuz? Yukarıdaki resimde arka planda ikinci ada gozukuyor.
Sayılar
4-8-15-16-23-42 Lost'tan Gizli Kareler
Yaww bazen o kadar cok detay varki bazen bunları daha once neden farkedemedim diye duşunuyorum... İzleyenler bilirer Lostun ilk başlangıc sahnesinde Jack gozlerini acıyor gozlerinin yansısına dikkat ederseniz kara bulut kolayca secilebilmekteydi... Lost'tan Gizli Kareler
Hep izleyim izleyim diyordum ama bir turlu izlemeye başlayamamıştım. Şimdi iyice merak sardı. Bir an once gidip ilk sezondan izlemeye başlayayım. Lost'tan Gizli Kareler
lostu ilk cıktığından beri takip edenlerdenim (:
artık alıştım bu gizli karelere ama zaman ve mekan değişimleri cok kafamı karısdırıor :S