Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) birgun Kureyş kabilesinin hanımlarına sohbet vermekteymiş. Sohbet esnasında kapı calınmış ve Efendimiz (s.a.v) kimdir gelen diye sormuş. Bunun uzerine gelenin Hz. Omer olduğu soylenmiş ve hemen sonrasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) iceri almayın cunku yanımda Kureyş kabilesinin kadınları vardır demiş. Bundan sonra dakika sonra gene kapı calmış ve kapıyı calan gene Hz. Omer'miş, ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) tekrar kimin olduğunu sormuş? Gelen gene Hz. Omer'miş ve Efendimiz (s.a.v) tekrar iceri alınmamasını buyurmuş. Aradan bir 10 dakika daha gecmiş ve kapı tekrar calınmış. Belliki gelen gene Hz. Omer'di soyleceği şey onemliydi. Bunun uzerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Hz. Omer'in iceri alınmasına izin vermiş. Efendimiz (s.a.v)in izin vermesiyle birlikte Kureyş kadınları yerlerinden fırladığı gibi odada ki perdelerin arkasına saklanmaya başlamışlar. Bu olay uzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i birden bir kahkaha tutmuş, oyle guzel guluyormuş ki... Hz. Omer ise bu durumu gorunce birden yuzu kızarmış ve;
-Ya Allah'ın Resulu seni utandıracak ya da kalbini kıracak birşey mi yaptım, eğer oyle yaptıysam affet beni demiş.
Bu cumle uzerine Efendimiz (s.a.v);
-Hayır ya Omer, Kureyş kadınları senin geldiğini duyunca korkularından perdelerin arkasına saklandılar demiş. Halbuki ben Allah'ın peygamberiyim benden bu kadar korkmuyorlar. demiş...
Bunun uzerine Hz. Omer;
-Ya Kureyş kadınları ben ki Allah'ın bir kulu Omer'im neyimden korkarsınız benim demiş.
Bu soz uzerine hemen lafa giren Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v);
- Oyle deme ya Omer, şeytan bile senin olduğun sokağa girmeye korkuyor, demiş...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in Hz. Omer'le ilgili bir anısı.
-
13-09-2019, 00:03:55