Arkadaslar bu benim uzun zamandir hazirladigim yazidizisinin ilki. Bu yazi dizisini baslatmamin sebebi, artik bikmis olmam. Televizyon bizi resmen enayi yerine koyuyor, ama biz sustugumuz icin hic birsey degismiyor. Bugun deginmek istedigim konu ana haberler. Benim haber izleme, dinleme hakkim var. Her gun dunyada neler neler oluyor, ama ana haber bultenlerinde ya deginilmiyor, ya kisa kisa geciliyor. Bunun sebebi TV kanallarinin iyi is yapmadiklaridir. Fazla haber bulamayinca onemsiz konular sisirilip sisirilip bircok kez tekrarlaniyor. Ornegin ben "tuketici" olarak ana haber Bultenlerinde "minik kopek kontun sirin kazalarini" gormek istemiyorum! "Bursa hayvanat bahcesindeki ordeklerin sirin hallerini" gormek istemiyorum! Baska bir "haber bulteni doldurma" metodu: Bir goruntunun binlerce kez tekrarlanmasi. Misal bir kaza goruntusu. goruntu 7 saniyelik. Sunum yapilir, bu goruntu girer. iki kez daha tekrarlandiktan sonra zaten resmin ortasinda bulunan arabanin etrafina daire cizilir. Ne demek oluyor bu? "Siz andavallisiniz, gormessiniz simdi o arabayi, ahanda burda"`mi demek oluyor? Her neyse. ondan sonra olaya sahit olanlar gosteriliyor. "Araba suratlen geliyordu, bariyerlere carpti." ondan sonra yine kaza goruntusu geliyor. defalarca! bikana kadar! boylece 1 dakikalik haberi 5 dakika izliyoruz. Boylece baska haber vermek yerine zaman kaybetip baska bir habere geciyorlar. Sonraki haber mi? Podyumda yuruyen bir mankenin gogsunun cikmasi. yine bin kere gosteriliyor, yine o dairelerle aptal yerine konuluyoruz. peki son haber??? "kucuk afacanlarin sirin halleri" amator komik videolar yani. Ondan sonra haber bulteni bitmis oluyor, peki bizim bu haber bulteninden ogrendigimiz ne? %10 bilgilendiysek 90& ya aptal yerine konuyoruz, ya da vaktimiz caliniyor. Bu konuda yorumlarinizi rica ediyorum, umarim bunlardan tek rahatsizlik duyan ben degilimdir.
- ReadBull.net
- TV, Sinema ve Sanat
- Filmler
- Bizim adimiz Turkiye. Bizim dedigimiz olacak.
-
12-09-2019, 23:54:58