Tiyatro sanatcısı Gazanfer Ozcan tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti.

Gazanfer Ozcan1.5 ay once rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakım unitesine alınmıştı. Unlu oyuncunun durumu bugun kotuleşmiş ve bilincini yitirmişti.

"TAHSİN BEY" TİYATROYU OKSUZ BIRAKTI

Gazanfer Ozcan, İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu'nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi ise Vefa Lisesi'nde tamamladı.

Lisedeyken oynadığı "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki Bican Efendi roluyle tiyatroyla tanıştı. Şehir Tiyatroları'nın Cocuk Bolumu'ne katıldı.

1955 yılında Komedi Tiyatrosu'nda oynanan Mahallenin Romanı oyunu tiyatro yaşamının donum noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gurzap'ın yerine sahneye cıkıp başarılı olunca kadroya girdi. 1962 yılına kadar hem cocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında gorev aldı.

1962 yılında Gonul Ulku ile evlendi ve "Gonul Ulku - Gazanfer Ozcan Tiyatrosu"nu kurdu. 1950'li 1960'lı yıllarda cok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Ozcan, uzun bir sure sinemaya ara verdikten sonra 2000 yılında cevrilen Komiser Şekspir filmi ile sinema ya dondu. Pek cok dizide de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı dizideki Husnu Kuruntu rolu ile tanındı, pek cok yapımda ailenin babası rolunu ustlendi. Avrupa Yakası adlı dizideki Tahsin Bey rolu ile de "baba" rolunu surdurdu.

Gazanfer Ozcan, 1998 yılında Kultur Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatcısı unvanını almıştır.

Allah rahmet eylesin..Turk tiyatrosu bir ustasını daha kaybetti.
Oncelikle ailesine sabırlar ve butun Turkiye'nin başı sağolsun.Seni unutmayacağız buyuk usta..

Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

Gercekten Turk tiyatrosuna hizmet etmiş , kaliteli bir sanatcıydı.Ozellikle kuruntu ailesini zamanında cok izlerdim.Allah rahmet eylesin;mekanı cennet olsun... Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

Koca bir cınar daha devrildi. Gazanfer Ozcan gibi usta oyuncular bir daha sanat camiasına zor gelir.Evet kuruntu ailesiyle sevmeye başladık onu ve Avrupa Yakasında daha doyamamıştık bile. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

Ayy Cok Uzuldumm Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun cok uzuldum cunku Turk tiyatrosunun kocaman bir cınarıydı benim icin Gazanfer Ozcan yine yetim kaldık yine uzgun
Unutulmayacaksın... Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

Turk tiyatrosu cok degerli ustasini kaybetti.
Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun. Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

İnanamıyorumm benn hal olduğune.. Dev bir sanatcı bırakıp gitti bizi..Allah Rahmet Eylesin.Mekanı cennet olur inşallah.. Gazanfer Ozcan'ı kaybettik

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun mukemmel bir insanı kaybettik