Yine bir Kore yapımı diziyle karşınızdayım
Bugune kadar izlediğim asya yapımı dizi/film sayısını soylemek isterdim ama -OSS hazırlık oğrencisi olduğum goz onunde bulundurulursa- bu sayı pek hoş karşılanmaz.
Dizinin konusu:
Şehire yeni gelmiş olan Lee Mong-ryong cep telefonuyla şehirin guzelliklerinin resimlerini cekmektedir. Şehirin yerlisi olan Sung Chun-hyang ise yolunu kısaltmak icin yuksek bir duvarın uzerinden atlamaya niyetlenir ve atladığı sırada duvarın da resmini cekmekte olan Lee Mong-ryong'ın uzerine duşer. Resimde cekilmiştir.
Chun-hyang cep telefonunu alıp baktığında uygunsuz resime tahammul edemez ve telefonu ayağının altında ezer. İşte o zaman kıyamet kopar. Telefonun parasını odemesini isteyen Mong-ryong, Chun-hyang bunu yapmayacağını oğrenince ondan bir goruşmeliğine telefonunu ister ve o anda ortadan kaybolur.
Bu şekilde tanışan Chun-hyang ve Mong-ryong arasında ilk başlarda buyuk bir koşuşturmaca başlarken ilişkileri Lee Mong-ryong'ın Sung Chun-hyang'ın okuluna transfer olması ile daha karmaşık bir hÂl alır
Genişletmek icin tıkla ...
Bir sitede Gorath isimli uye diziyi o kadar guzel ifade etmişki altyazılar cıkar cıkmaz izlemeye başladım ve hastası oldum dizinin.Dizide komedi,dram,romantizim o kadar guzel birleştirilmişki..
Bu arada dizinin bircok adı var.
Turkce Adı:Tatlı Kız Chun Hyang
Korece:Kwaegeol Choon Hyang
İngilizce: Deligthful/Sassy Girl Choon Hyang
İşte bahsettiğim yorum:
Bir parca gulmek arzusu ile akıttım gozyaşlarını kalbime, en derinlere ve belki de hic cıkaramayacağım o kilitli kapıların ardında ki kuytu koşelere... Her zaman aradığım ve bulma arzusu ile deli gibi cırpındığım dramayı hic ummadığım bir zamanda, bambaşka bir yerde bulmaktı belki de beni şok eden; bilemiyorum. Derdine dert katan bir drama değildi ama bu; onlarla birlikte, paylaşırcasına ağlayacağınız ve hafif tebessumlerle gozyaşlarınıza gulucuk katacağınız bir dramaydı tam aksine. Ben sevdim, sevdirebildim ve sevdirebildiğim icin sevindim. Bambaşka bir anlatımın; aslında cok bizden olduğuna şahit oldum ve bunu, bariz bu nedenle garipsemedim. Bir bolumde ayları gecirdim, bir diğerinde yılları ve sonunda, her şey bittiğinde başladığım noktadan cok uzakta olan ben; bu harika eseri cok sevdim.
İlk defa Chun Hyang duvardan atladığında ve fotoğraf ceken bir telefona gayet acık sacık denk geldiğinde gulmuştum; ama ilk defa nerede uzulduğumu, nasıl uzulduğumu asla hatırlayamayacağım. Bir cile miydi bu dizi benim icin? Değildi elbetteki! Bu harukulade dizi benim icin bir birliktelikti. Adeta izlerken onunla hayatımı paylaştım ve dertlerimi ona acarmış gibi hissettim kendimi. Bittiğinde ise; mutlu bir ayrılık oldu. Mong Ryong kalpleri, o tum dizide ki yer alan tek bir opucukle, bizler icin yalan olan o tek opucukle kırdığında değişti her şey ve sonrasında gelen değişimler gorulmedi bile gozlerimize.
Ne mi oğrendik?
Kaymayı oğrendik; bir gonlun icinde delicesine kaydık ve en sonunda karlara gomulduk.
Ne mi gorduk?
Sevginin icinde kaybolmayı ve cırpınmayı gorduk; halbuki kenara itsek orada olduğunu gorebilirdik.
Ne mi seyrettik?
Ah'ı seyrettik. "Ah" cektik ve yeniden seyrettik.
Mukemmel bir yapımı tum bu duygular eşliğinde, Mong Ryong ve Chun Hyang efsanesiyle bitirdik...
Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
izlemek lazimmm

Son sahne huzunlu gecsin yada gecmesin dizinin sonunda geleneksel kıyafetlerle bir parodi mutlaka oluyor.
Başroldeki Han Chae Young yani Chun Hyangımız gercekten cok tatlı ve guzel.Zaten lakabı
Korea's Barbie Doll yani Kore'nin barbie bebeği.
Mong Rong karakterini oynayan Hyun-kyoon Lee ye soyleyecek soz yok cok karizma
Son olarak cevirmenlere(esayrumu,Ying Yang,ruhutembel,tyusuf,ztanyas,greenflash )teşekkur etmek istiyorum.Yani onlar cevirmese bu diziyi ingilizce altyazılı izlemek hic keyif vermeyecekti. Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
Guzel bir diziye benziyor ezgicim bende cok severim bu tur dizleri ama bilgisayara alışalı uzak kaldım tv den coğu guzel dizi ve programları kacırıyorum malesef.
Dizinin sonunda,ki parodi kısmıda cok hoş olmuş bence huzunlu bir bolumun ardından tebessim oluşturabilir insanlardın yuzlerinde Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
Evet Guzel Bir Diziye Benziyor En Yakın Zamanda İzlemeye Calışıcam Teşekkurler Ezgi Ablacım.. Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
izlenir galiba.. hangi kanalda oynuyor.. teşşekurler ezgi Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
Ayse' Alıntı:
izlenir galiba.. hangi kanalda oynuyor.. teşşekurler ezgi
Malesef tv de oynamıyor.Guney Kore izleyicileri diziyi kaydedip nete atıyor.Oradan ingilizce bilen koreliler veya korece bilen ingilizler ingilizceye ceviriyor.
Mesajda belirttiğim kişiler ise gonullu olarak turkceye cevirip nete atıyor ve bende diziyi indilip altyazı ekleyip izliyorum.Yani tum bu zincir benim diziyi izlemem icin
Eğer izlemek istersen bir sitede turkce altyazılı online izlenebiliyor.Adresi vermeyecegim
benim ismimin sonuna dizi kelimesini ekle .com yap işte o site
Adaş olmamıza rağmen sitenin yapımıyla bir ilgim yok. Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
Guzel bir diziye benziyor.. Tatillerde izlemeye calışırım artık.. Bu arada Hyun-kyoon Lee de gercekten cok yakışıklı,karizmatikmiş.. Teşekkurler Ezgi Ablacımm.. Delightful Girl (Tatlı Kız) Choon Hyang
brezilya dizilerinden sonra kore dizileri moda olacak sanırım