YOLUNU NİCİN KAYBETTİ?
Şeyh Muhammed Munîr anlatır:
"Bir zaman Muhammed Hıfnî'yi ziyÂret icin KÂhire'ye gittim. Talebeleri beni huzûruna goturduler. Sohbetlerini dinledim. Onun yanında kaldım. NihÂyet geri donmek icin izin istedim. İzin verince yanından ayrıldım. Bulak'a geldim. Sonra onun yanında bir şey unuttuğum hatırıma geldi. Bir talebemi ona gonderdim. Talebem oraya varınca Hıfnî onu kapıda karşılayıp niye geldiğini sormuş. O da unuttuğum eşyÂyı soylemiş ve almış. Daha sonra Hıfnî ona oruclu olup olmadığını sormuş. O da oruclu olduğunu soyleyince, ona;
-Yavrum bilhassa bu gunlerde oruc sana meşakkatli olur. Ustelik sen misÂfirsin. Orucun da nÂfiledir. Sen iftÂr et oyle git." demiş.
Talebem onun sozune ehemmiyet vermeden yola koyulmuş. Yolda hıyar satan birini gormuş. Ondan bir mikdÂr hıyar almış. Oruclu olduğunu unutup yolda giderken yemeğe başlamış. O esnÂda kendisini colde bulmuş.
Şaşkınlıkla;
-SubhÂnallah, sanki Tih Colundeyim, buralar da neresidir? Ben neredeyim? Bulak şehri nerede kaldı? diye hayretler icine duşmuş. Birisi ile karşılaşıp ona Bulak yolunu sormuş. O da boyle bir şehir bilmediğini soyleyince bir başkasına sormuş aynı cevÂbı almış. Korkudan ve o yerlerin meşakkatinden bîtÂb hÂle duşmuş. Sonra bu hÂlinin sebebi kendisi olduğunu anlayarak, Hıfnî hazretleri benim orucumu acarak gitmemi soylemişti. Onu dinlemedim. Emrine karşı geldim. Gunah işledim. Ey Hıfnî hazretleri imdÂdıma yetiş. Ben ne yaparım? diyerek ağlamaya başlamış.
Kesin olarak soz verip;
"Bundan sonra Allahu teÂlÂnın sevgili kullarına muhÂlefet etmeyeceğim." demiş. O anda kendini hıyar aldığı zÂtın karşısında gormuş. Talebem sonra da Bulak şehrine geldi. Gecikme sebebini sorduğumda başından gecen hÂdiseyi bana boylece bildirdi."
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Yolunu NİCİn Kaybettİ?
-
12-09-2019, 23:40:19