Hz. Omer (r.a.) dan rivayet:''Peygamber Efendimiz(sav) bir takım yeni elbise yaptırmışlardı. Elbiseyi giyer giymez:
-'Ortulmesi gereken yerlerim icin ortu ve benim icin de sus ve zinet olan bu giysiyi bana giydiren Allah'a hamd ve senalar olsun' diye dua ettikten sonra:
-''Musluman olan herhangi bir kimse,yeni bir elbise giydiği zaman,boyle dua eder ve sonra eski elbisesini tutup yoksul bir muslumana Allah rızası icin giydirirse,o yoksul muslumanın uzerinde o elbiseden bir iplik bile kaldıkca, o kişi-ister hayatta ister olmuş olsun, ister hayatta ister olmuş olsun, ister hayatta ister olmuş olsun- Allah'ın sığınağından,Allah'ın teminatından ve Allah'ın garantisi altından cıkmaz''buyurdular.
Hz.Aişe validemiz anlatıyor:
-''Bir gun giyindiğim yeni bir elbise cok hoşuma gitmişti.Bu yuzden o elbise ile dolaşırken iki de bir uzerime ve eteğime bakınıp duruyordum.Babam(Ebu Bekir Sıddık r.a.) bana:
-''Ey Aişe, neden bu kadar kendine bakıp duruyorsun? Boyle yapmaya devam edersen cenabı Allah senin yuzune bakmayacaktır''dedi . Nicin diye sorduğumda, babam:
-Sen bilmiyormusun ki, kulun kalbine, dunyanın sus ve zinetleri yuzunden kendini beğenme duygusu yerleşirse, Allahu Teala Hazretleri, kalbinden o dunya susune ait sevgiyi atmadıkca kuluna kızğınlığı devam edecektir.'
Babamın bu sozleri uzerine giydiğim yeni elbiseyi hemen uzerimden cıkartıp bir yoksula sadaka olarak verdim.Bunun uzerine babam:
-''Ey kızım belki,bu hareketin sana keffaret olur''dedi.
(Kenzul Umman,c.1,s.54)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hepimize ornek Olsun!!
-
12-09-2019, 23:38:56