Pilot: The Sarah Connor Chronicles

Yazı, pilot bolum hakkında spoiler icerir!
“The Sarah Connor Chronicles” Terminator serisinin 2. filmi ile 3. filmi arasında Connor ailesinin yaşadıklarını konu alıyor. 1999 yılında, Sarah Connor, gelecekte insanlar ile makineler arasında buyuk caplı bir savaşa neden olacak Skynet şirketinin kurulmasına yol actığını duşunduğu bir bilim adamını oldurmekten dolayı polisler tarafından, John Connor ise gelecekte insanlarla makineler arasındaki savaşta insanların liderliğini yapacağı icin gelecekten gelen makineler tarafından aranmaktadır. Bir yerde uzun sure kalmayan Connor’lar devamlı adres değiştirmektedirler. Ancak kacış cabaları fayda etmez ve John Connor gelecekten gelen bir makine tarafından bulunur. Onu oldurmeye programlanmış makineden yine gelecekten gelmiş “iyi makine”lerden biri sayesinde kurtulur.
Sarah, aslında oldurmediği ama polislerin oyle sandığı bilim adamı Miles Dyson ile gecmişte beraber calışmıştır ve Dyson’ın calışmalarını yok ederek Skynet projesinin doğumuna engel olduğunu sanmaktadır. Ancak gelecekten gelen makine işlerin duşunduğu gibi gitmediğini ortaya koyar. Skynet kurulmuş ve gelecekte insanlar ile makineler arasında dev bir savaş başlamıştır. Geleceği bu karanlık surecten kurtarmanın tek yolu ise Skynet şirketinin kurulduğu yıl olan 2007′ye gelip işi kokten bitirmektir.
İlgi cekici bir hikayeye sahip “The Sarah Connor Chronicles” sezonun en iddialı yapımlarından biri olacak gibi gorunuyor. Dizide aksiyonun ardı arkası kesilmiyor. Devamlı bir koşuşturmaca, kovalamaca, silahlar, dovuşler vs. var. Bu bakımdan “The Sarah Connor Chronicles” aksiyon/macera severleri fazlasıyla tatmin edecektir. Oyuncu secimlerinin de oldukca başarılı olduğunu duşunuyorum. Ozellikle Sarah Connor’u canlandıran Lena Heady rolune cok yakışmış. Ayrıca dizide John Connor rolunde “Heroes’daki Zach olarak tanıdığımız Thomas Dekker yer alıyor. Ve her ne kadar Terminator 2′deki efsane T-1000 kadar olmasa da dizideki makinelerin de karizması yerinde.
Diziyi izlemeden once Terminator 1 ve 2′yi izlemeniz de dizinin takibi acısından kolaylık sağlar. Ben uzun zaman once izlemiştim ondan oturu dizinin başında neler olup bittiğini anlamakta biraz sıkıntı yaşadım.