Donemin yahudi bilginleri Hz. Muhammed'in bilgisi sınamak icin O'na Tevrat'ta yazan bazı konuları sorarlar... Bunlardan biri de Cablısa ve Cablıka halkıdır...
Muhammed (S.A.V.) dedi ki."Cablısa ve Cablıka iki şehristandır. Biri meşrikte ve biri mağriptedir. Meşrikte olan şehre Cablıka derler. Yeşil Zumrutten inşa edilmiştir ve ikisi de Kaf dağına ulaşmıştır.(Kaf dağı diye tabir edilen evren yada galaksimiz olabilir.. Kaf dağı hakkında da ilginc acıklamalar var kitapta..) Her şehrin eni ve uzunluğu 2000 fersenktir. (Bir fersenk..6232,2 m.ye eşittir.)"
Bu cevabı Resulullah soyleyince yahudi bilginleri, onlerine Tevrat koyup karşılaştırma yapıyorlardı ki onların sozune uygun mu soyluyor yoksa muhalif mi goruyorlar.
Ali b.Ebu Talip (R.A) mecliste hazır idi. Dedi ki: "Ya Resulallah, bu dediğiniz şehirler bizim bulunduğumuz cihan icindemidir?" Hz.Resul dedi ki; "O şehirler karanlık icindedir, Kaf dağına ulaşıktır." Hz.Ali dedi ki:"Her şehirde ne kadar halk vardır." Resullah ; "Her şehrin kalesinin bin derbendi vardır. Her derbendini gecede biner kişi bekler. Ve o bin kişiye bir yıl icinde yıl tamam oluncaya kadar bir daha sıra gelmez." dedi. Hz Ali dedi: "Ya Resulallah,Bu kaleyi ne icin beklerler?" Hz Resul buyurdu: "Onun icin beklerler ki o tarafta cok halk vardır, onlarla bu Cablısa ve Cablıka halkı arasında duşmanlık vardır, gece gunduz birbirleriyle cenkleri eksik değildir. Nobet tuttuklarının sebebi budur." Sonra Hz.Ali(R.A) "Ya Resullah dedi. Bu Cablısa ve Cablıka halkı Adem oğullarındanmıdır?" Resullah buyurdu : "Onlar dunyada adam olduğunu bilmezler." Hz.Ali "Şeytan onlara yol bulmaz mı" dedi. Resul aleyhisselam buyurdu : "Onlar Şeytanı da bilmezler." Hz.Ali: "Ya Resulallah, Bu Ay,Guneş ve yıldızlar onların uzerine doğmaz mı?" Resulullah:" Onlar hak Teala'nin Ay, Guneş ve yıldızları yarattığını da bilmezler." Ali (R.A) "Bu cihanı nasıl gorurler?" dedi. Resul (S.A.V) buyurdu: "Onların aydınlığı kaf dağının şulesindendir. Onların taşları ve duvarları nur gibi şule verir." Hz.Ali "Ya Resulallah, onlar Ne yer, ne icerler?" Resulullah buyurdu: "Hic bir nesne yiyip icmezler." Ali (R.A) dedi:"Ne giyerler?" Resulallah buyurdu: "Onların bedeni don istemez." Ali (R.A) dedi."Meleklermidir?" Peygamber (S.A.V) "Melek değillerdir.Ama taatları(boyun eğme, emre uyma itaat) melek gibidir." Ali (R.A) "Onlardan zurriyet(evlat,cocuklar) gelir mi?" dedi. Resulullah "Onların cumlesi erkektir, aralarında dişi yoktur." Ali (R.A) "Onların dini ne dindir.Onlar cennetlikmidir yoksa cehennemlikmidir?" Hz. Resul buyurdu: "Onlar cennet ehlidir, İslam dini uzeredirler. Mi'rac gecesi Cebrail aleyhisselam beni o tarafa iletti. Ben onlara İslam'ı arz ettim. Musluman oldular. Allah Telala ve bana iman ettiler. Ben de onlardan birisine İslam'in şartlarını oğrettim, o kişiyi onların uzerine halife diktim. Ondan sonra Cebrail beni Faris ve Fid'i tarafına ve Yecuc Mecuc iklimine ve Munsel ve Bakil ve Naris kavmine iletti. Onlara İslamı arzettim, kabul etmediler. Cumlesi kafirlerdir." Ondan sonra Hz.Ali "Bizim halkımızdan onlara hic kimse varabilir mi?" dedi. Resullah buyurdu: "Yok onlara varmaya hic kimsenin takati yetişmez. Zira dort ay karanlıkta gidilir. Amma Ad kavminden uc kişi Hz. Hud peygambere iman getirmişlerdi. Onlar Ad'dan kactılar ve o şehristana yerleştiler. " dedi.
O yahudi alimleri bu sozleri işitince "Gercek diyosun, biz de Tevrat'ta boyle bulduk. O Ad'den kacan 3 kişi o Cablıka ve Cablısa yerine gittiler. Fid halkından korktuklarından cıkıp gidemediler. Zira onlardan o kavimin kuvveti ziyade idi. Sonunda o şehirde fevt olup kaldılar." dediler.
(Alıntıdır)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hz. Muhammed ve Uzay
-
12-09-2019, 23:20:10