İKİ DEFA KURTARILAN HAYAT
"Hayatını aldıklarınla kazanırsan ama verdiklerinin uzerine bina edersin." Winston Churchill
Bie İngiliz karı koca, yanlarına oğullarını da alarak yaz tatillerini tabiatla ic ice gecirmek uzere İskocya'nın ucsuz
bucaksız kırlarına gitmişlerdi.
Bu tatil gunlerinin birinde genc adam koyun hemen yanıbaşındaki koruda tek başına dolaşmaya cıktı.
Ağaclar arasındaki koruda tek başına dolaşmaya cıktı. Ağaclar arasındaki su birikintisinin dayanılmaz
cekiciliğine kapılarak oracıkta soyunup suya girdi. Başına geleceklerden habersizdi tabii...
Delikanlı, vucudunu serin su birikintisinin keyfine bırakmıştı ki dayanılmaz bir sancıyla bir anda ne olduğunu
şaşırdı. Delikanlının ayağına kramp girmişti. Her kramp bir oncekinden daha şiddetli geliyor ve onu acılar
icinde kıvrandırıyordu. Genc adam birkic dakika icinde kendini suyun uzerinde tutacak son gucunu de tuketti.
Hayat mucadelesini kaybetmeye başladığını hissetmişti ki, dehşet ve panik icinde can havliyle bağırmaya,
yardım cağırmaya başladı.
Suyun yakınlarında bir yerde, tarlasında calışmakta olan bir koylu cocuğu, canhıraş feryatları duyunca
hemen işini bırakıp sesin geldiği tarafa doğru koştu. Suyun icinde cırpınmakta olan bir yabancı goren genc
koylu hemen suya atlayarak delikanlıyı boğulmaktan kurtardı.
Delikanlının babası, oğlunun mutlak bir olumden kurtulmasına vesile olan genc koyluyle tanışıp
teşekkur etmek icin davet etti.
Delikanlının babası sohbet sırasında cesur koyluyle gelecekle ilgili planlarını sordu.
"Babam gibi ciftci olacağım maalesef" diye isteksizce cevap verdi genc adam.
Baba şukran duygularıyla vefa borcunu odemek icin aradığı fırsatı bulduğunu duşundu.
"Başka bir şey mi olmak isterdin yoksa?" diye sordu genc koyluye.
"Evet" diye başını one eğdi genc İskoc, "Hep doktor olmak isterdim. Ama bizler fakir insanlarız.
Boyle pahalı bir eğitimi babam karşılayamaz..."
"Uzulme... İstediğin olacak..." dedi, İngiliz baba. "Tıp fakultesinde okuman icin gerekli butun masraflarını
karşılayacağım!..."
---
Hadisenin uzerinden uzun yıllar gecti.
Tarihler Aralık 1943'u gosterdiğinde Winston Churchill Kuzey Afrika'da hastalandı. Teşhis zaturreydi.
Hem de cok şiddetli bir zaturre... Hemen, o gunlerde penisilin adı verilen mucizevi ilacı keşfeden
Sir Alexander Fleming'e haber gonderildi.
Fleming, İngiltere'den Afrika'ya uctu ve yeni ilacını hastası İngiltere Başbakanı'na tatbik etti.
Penisilin keşfine kadar olumcul bir hastalık olan zaturre, Churchill'i oldurmeyi başaramadı.
İlac hemen tesirini gosterdi. Penisilini keşfeden ve bu ilacı başbakanı bizzat tedavi eden Alexander Fleming,
Churchill'in hayatını kurtardı.
Hem de ikinci kez!?
Yıllar once İskocya'daki kucuk golde genc Churchill'i boğulmaktan kurtaran ve ciftci olacakken baba
Churchill'in maddi desteği sayesinde tıbbiyeyi okuyan genc İskoc, Doktor Alexander Fleming'ten başkası değildi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İkİ defa kurtarilan hayat
-
12-09-2019, 23:19:42