CENNETTEN SATIN ALINAN BAHCE
Kalp gozu acık bir insandı. Şam’da oturuyordu. Bir ara şehirde buyuk bir kıtlık cıkmıştı. Halkın buyuk bir kısmı bu krizden etkilenerek bahcelerini ve arazilerini ucuz fiyata satmış, başka yerlere goc etmişlerdi.
Hanımı, bu fırsatı değerlendirmek arzusundaydı. Boynundaki cok değerli gerdanlığını vererek, kocasından bir bahce satın almasını istedi.
Kalp gozu acık zat, gerdanlığı sattı. Aldığı parayla bahce satın almayıp, onu krizden cok zarar goren fakirlere sadaka olarak dağıttı.
Eve donunce hanımına:
– Gerdanlığı sattım. Onunla Şam’da guzel bir bahce satın alacaktım. Ama baktım ki, insanlar zor durumda. Kıtlık sebebiyle, muhtacların sayısı bir hayli fazla.
Bunun uzerine, Şam’da bahce satın almaktan vazgecip cennette bir bahce satın almayı duşundum. Ve gerdanlığın parasını fakir halka sadaka olarak dağıttım. Gerci Şam’da bir bahce satın alamadım ama, İnşaallah cennetten bir bahce satın almışımdır.
Hanımı, beyinin bu acıklamasını buyuk bir memnunlukla karşıladı. “Cok iyi yapmışsın” dedi.
Ey Yuce Rabbim! Bizlere boyle bir iman ve eşlerimize de boyle bir teslimiyet nasip eyle. Âmin! Âmin! Âmin!
http://romantik-serseri-60.tr.gg/Y.u...-hikayeler.htm
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Cennetten satın alınan bahce (islam tim)
-
12-09-2019, 23:19:16