Destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti satın alacak tarımsal işletmeler aşağıdaki koşulları sağlamak zorundadır.
a) Ciftci kayıt sistemine ve/veya hayvan kayıt sistemine ve/veya ortu altı kayıt sistemine ve/veya su urunleri kayıt sistemine ve/veya arıcılık kayıt sistemine ve/veya koyun-keci kayıt sistemine kayıtlı olmak,
b) Aşağıdaki kriterlerden en az birini sağlamak,
1) Ortu altında en az uc dekar alanda uretim yapmak,
2) Bağ-bahcede en az on dekar alanda uretim yapmak,
3) Tarla ziraatında; kuruda en az yuz dekar veya yarısından fazlası kuru olmak kaydıyla kuru ve sulu toplam en az yuz dekar, suluda en az elli dekar alanda uretim yapmak,
4) Hayvancılıkta; sut sığırcılığı yapan işletmelerde en az onu sağmal olmak kaydıyla en az yirmi buyuk baş sığır, besi sığırcılığı yapan işletmelerde en az elli baş sığır ve kucukbaş hayvan yetiştiriciliğinde en az yuz kucukbaş hayvana sahip olmak,
5) Arıcılıkta en az elli adet arı kolonisine sahip olmak,
6) Su urunleri uretim tesisine sahip olmak.
(2) Destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alacak tarımsal işletmelerin sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir.
a) Tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşlar ile en az on iki aylık sozleşme imzalamış olmak,
b) Yonetmelik, Uygulama Esasları ve bu Tebliğ kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alma,
c) İnceleme ve denetlemelerde Bakanlık yetkililerinin istediği bilgi ve belgeleri ibraz edilmek uzere hazır bulundurmak,
gerekir.
TYDD'den faydalanmak isteyen kişi ve kuruluşlar, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren otuz gun icerisinde istenen belgeler ile birlikte, yetki belgesi aldığı il/ilce mudurluğune başvurur.
Her tarımsal işletme icin yıllık 600 TL TYDD, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren beşinci ay ve on ikinci ay sonunda, 12 aylık hizmet sunumu zorunluluğu saklı kalmak kaydıyla iki dilim halinde 400 TL ve 200 TL olarak Bakanlıkca belirlenen tarihlerde odenir.
Hizmet sozleşmelerinin her sayfası taraflarca paraflanır ve sozleşme suresi en az on iki aydır.
Bu Tebliğ yayımlanmadan once sozleşme imzalamış ve 2011 yılı TYDD'den faydalanmamış olan tarımsal işletmelerin sozleşmeleri 31/12/2012 tarihini kapsamak kaydıyla gecerli olacaktır. Bu Tebliğ yayımlanmadan once sozleşme imzalamış ve 2011 yılı TYDD'den faydalanmış olan tarımsal işletmelerin sozleşme sureleri, eski sozleşmenin bitimi tarihinden başlayarak en az on iki aydır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerine destekleme odemesi tebliği yayımlandı.